Як вибрати автомобільний gps трекер

У будь-якій компанії, яка має службовий транспорт, рано чи пізно, повстає питання, як забезпечити ефективний gps контроль транспорту. Вибір на ринку великий, але як же правильно вибрати автомобільний трекер?

Насправді автомобільний gps трекер є важливим компонентом в отриманні послуги стеження за транспортом, але аж ніяк не єдиним.

avtomobilnyj-gps-treker-1Звичайно, йому варто приділити достатню увагу при виборі.

В першу чергу потрібно уточнити у продавця точність визначення місцезнаходження, адже серед всіх сучасних автомобільних gps трекерів вже існує негласний стандарт, це максимальна похибка 2,5 м. Якщо трекер має похибку на відкритій місцевості більше 5 метрів, то це вже говорить про використання старих технологій.

Другим важливим показником є такі параметри, як час холодного старту та час гарячого старту. Час старту - це час, який знадобиться пристрою для визначення місцезнаходження авто по супутниках і передача цього сигналу на сервер супутникової системи gps моніторингу. У разі холодного старту, час розраховується від моменту включення пристрою або від моменту включення запалення після тривалого (більше 2 годин) простою автомобіля. Час холодного старту в сучасних автомобільних трекерах становить до 35-40 секунд. Цього цілком достатньо, так як в керівництві користувача кожного автомобіля присутня рекомендація прогрівання двигуна перед початком руху мінімум 30 секунд. Як наслідок при початку руху gps трекер починає малювати маршрут на карті з самого місця стоянки. Технологічно відсталі ж трекери мають час холодного старту від 65 секунд (таку величину ми зустрічали у європейських виробників) і до 180 секунд (така величина присутня у деяких українських виробників). Насправді це дуже важливий параметр, адже уявіть собі, автомобіль завівся, прогрів двигун 30 секунд як по паспорту, і поїхав. За решту 2,5 хвилини холодного старту машина проїде значний шлях і перетне кілька перехресть, а ми на карті цього не побачимо. Як наслідок, буде похибка пройденого шляху автомобіля, і порушаться всі звіти. А в місячному звіті цифри зняті в системі моніторингу та фактичні по спідометру будуть серйозно відрізнятися. Гарячий старт - це час, який відраховується від початку руху при короткочасній зупинці або стоянці. У сучасних автомобільних трекерів час гарячого старту становить порядком 5-15 секунд.

Ще є один параметр у автомобільних gps трекерів, це так званий 3-D GPS приймач. Людською мовою, це здатність автомобільного маячка вловлювати відбиті від будівель та інших предметів сигнали супутників. Цей параметр дуже важливий при русі автомобіля по місту, серед висотних залізобетонних будівель, які екранують і не пропускають сигнал від супутників. Якщо ця функція не підтримується, тоді автомобіль на карті буде рухатися з великими відхиленнями від дороги.

В компанії GPSavto використовуються тільки сучасні автомобільні gps трекери останнього покоління, не залежно від країни їх виробництва.

На стільки ж важливою, а може й ще важливішою, є сама супутникова система gps моніторингу.

avtomobilnyj-gps-treker-2Під супутниковою системою gps моніторингу мається на увазі програмне забезпечення, яке вам доведеться щодня використовувати, а також апаратну реалізацію gps моніторингу. Важливо як побудована структура моніторингу, куди надходить, де зберігається інформація, яка надходить від маячків в автомобілях, як відбувається обробка цих сигналів, і як відображається інформація на вашому комп'ютері або смартфоні. Ще важливим критерієм є простота використання програми і її зручність.

Хочете подивитися, як виглядає gps-відстеження? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

В компанії GPSavto використовується сучасний швидкісний сервер у високотехнологічному дата-центрі із захищеним доступом, безперебійним і резервним живленням, з резервними каналами зв'язку. Програмне забезпечення ми розробляємо самі і робимо його максимально швидким і оптимізованим. На ваші пристрої нічого не потрібно встановлювати, потрібно тільки увійти з будь-якого комп'ютера, планшета або смартфона на сайт і ввести свій пароль. Програма для відстеження зроблена дуже зручно і в ній легко та приємно працювати.

Дзвоніть нам за телефоном +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62. Телефони регіональних представництв по Україні в розділі контакти

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua