GPS-моніторинг допомагає власнику контролювати автобуси та маршрутки

Контролюйте рух міської маршруткиБізнес у сфері перевезення пасажирів обіцяє своєму власникові непоганий прибуток за умови правильної організації справи. Можливостей у бізнесмена досить багато: це і перевезення людей в межах міста за допомогою маршруток, і організація автобусного сполучення в межах довколишнього району, а також міжміські перевезення пасажирів.

На жаль, як і будь-який інший бізнес, організація транспортного сполучення пов'язана з низкою проблем і труднощів. Необхідно домогтися дозволу на відкриття нових маршрутів у межах міста або на курсування автобусів у межах району. У разі міжміського сполучення також необхідно отримати дозвільні документи на перевезення людей, підготувати автобуси у відповідність із законодавчими нормами та підібрати досвідчених водіїв для керування технікою.

Складнощі також найчастіше виникають із найманим персоналом, який буде працювати на лінії. Водії можуть зливати паливо для власного продажу, віддавати власникові не всю виручку за продані квитки, не дотримуватися графіку руху або взагалі не виходити на маршрут. Щоб бізнес з перевезення пасажирів не зазнав краху, його власнику необхідно чітко контролювати свій персонал. Допомогти в організації такого контролю може служба gps-моніторингу транспорту.

Перегляньте також: Персональний трекер на магніті

Працює система моніторингу наступним чином. На кожний автотранспортний засіб в автопарку встановлюється невеликий gps-трекер. Він під'єднується до електричного кола машини та живиться від нього, внаслідок чого трекеру не потрібні додаткові джерела енергії. Далі gps-маяк отримує свої координати від системи супутникової навігації GPS і передає їх в службу моніторингу (сервер GPSavto), яка на карті відображає поточне положення машини та весь її маршрут руху.

Отримуйте повідомлення, якщо автобус прийшов із запізненням на автостанцію

У вирішенні яких питань впровадження системи супутникового моніторингу власником парку автобусів буде актуально та доречно? Система може:

  • Відстежувати поточне місце розташування машин
  • Повідомляти про недотримання графіку встановленого маршруту руху
  • Припиняти випадки несанкціонованих підробітків на службовому транспорті
  • Контролювати дотримання правил дорожнього руху водіями
  • Відстежувати витрати палива в залежності від пройденого шляху
  • Перешкодити угону автобусів та маршруток

Розглянемо більш докладно всі випадки успішного застосування системи супутникового стеження.

Відстеження поточного місцезнаходження транспорту

Система супутникового моніторингу з точністю до декількох метрів може показати поточне місцеположення автобуса або маршрутки. Така можливість дозволяє бізнесменові розуміти, чи виконують його співробітники ту роботу, для якої їх наймали, чи використовують службову техніку не за призначенням. Також відстеження машини допоможе у випадку, якщо автобус або маршрутка раптово зламалися, і зв'язатися по мобільному зв'язку у водія немає можливості. Хтось із співробітників може виїхати у вказане системою місце та надати водієві необхідну технічну допомогу.

Контроль дотримання встановленого графіку руху

Якщо автобус або маршрутка працюють на міських лініях, то недотримання встановленого маршруту загрожує численними скаргами пасажирів, і як наслідок, припиненням співпраці муніципалітету міста з бізнесменом у сфері автобусних перевезень. Щоб не позбутися надійного джерела доходів, власникові бізнесу необхідно контролювати дотримання водіями встановленого графіку руху. Виводити на лінію додаткового людину, яка буде стежити за точністю виконання графіку, не дуже вигідно: людина може помилитися, щось не побачити, врешті-решт, з ним водій може просто домовитися не повідомляти про порушення підприємцю. Тому краще перекласти завдання по такому контролю на систему супутникового стеження.

Щоб не довелося вручну спостерігати за графіком руху, власник бізнесу може налаштувати в системі моніторингу функцію автоматичного спостереження за маршрутом. Для цього йому необхідно точно вказати, за якими вулицями повинен рухатися автобус, і внести тимчасові діапазони проходження певних контрольних точок. Якщо автобус не прибув у вказане місце в заданий час або відхилився від маршруту, система надішле бізнесменові повідомлення про порушення графіка руху. Такі повідомлення допоможуть власникові бізнесу оперативно втрутитися і виправити ситуацію.

Контролюйте швидкісний режим міжміських маршруток

Запобігання угону автобусів та маршруток

Втрата хоча б одного автобуса або маршрутки - серйозний удар по бізнесу пасажирських перевезень. Адже вартість однієї одиниці техніки досягає декількох десятків тисяч доларів, не кажучи вже про втрачений прибуток через неможливість перевезти пасажирів.

Як правило, зловмисникам не складає особливих труднощів викрасти автобус. Для цього автозлодії можуть заздалегідь потурбуватися складанням підробленого документу за підписом та печаткою власника компанії. Потім, вибравши час, коли в автопарку немає керівництва, з цим папером викрадачі спокійно сідають в обраний автобус, на виїзді пред'являють охороні папір, заявляючи, що вони нові співробітники і у них плановий виїзд на лінію.

Перегляньте також: Автономний GPS-трекер з 2-місячним терміном безперебійної роботи

Перевірити правдивість слів, підкріплених документом, у охоронців зазвичай немає можливості, так як керівництво не доступно в даний момент часу. Крім того, викрадачі можуть посилатися на терміновість виїзду та загрожувати охороні покаранням від власника бізнесу за зрив роботи. Охороні нічого не залишається як пропустити автобус, після чого викрадачі спокійно залишають територію автопарку.

Зазвичай, більше свій автобус бізнесмен не побачить. У кращому випадку на машину перероблять документи, а в гіршому варіанті автобус просто розберуть на запчастини і продадуть. Статистика МВС тільки підтверджує таку невеселу ймовірність розвитку подій.

Щоб перешкодити угону машин, власник може скористатися можливостями системи gps-моніторингу. Дізнавшись про крадіжку автобуса або маршрутки, бізнесмен може відразу ж побачити на карті, де зараз знаходиться його техніка, і з залученням співробітників Національної Поліції швидко повернути свою техніку.

GPSavto встановлює трекери на автобуси

Запобігання «лівим» підробіткам водіїв

Нерідко водіям автопарку підвертається можливість непогано заробити, підрядившись перевозити великі групи пасажирів на замовлення. Це може бути і якийсь сімейний захід, наприклад, весілля, або виїзний корпоратив, на який необхідно організовано вивезти співробітників на природу.

Як правило, за подібні підробітки шофери беруться на вихідних, коли в автопарку відсутнє керівництво, а самі автобуси та маршрутки не використовуються. Водій спокійно сідає за кермо своєї техніки та їде на підробіток. Звичайно ж, паливо він у цьому випадку не оплачує, як і не відшкодовує витрати на знос деталей автобуса. Для власника ж подібні підробітки виливаються у величезні рахунки на пальне, запчастини, покупку нової гуми та передчасний ремонт техніки.

Перегляньте також: Що робити, якщо gps-моніторинг на весь автопарк зараз не по кишені

Щоб кардинально скоротити кількість незаконних підробітків на службовій техніці, бізнесмен може за допомогою системи супутникового моніторингу контролювати місце розташування автобусів і маршруток. Більше того, він може самостійно налаштувати відправку йому сповіщення в разі, якщо машини в невизначений час покидають автопарк.

Якщо водій виїжджає на «лівий» підробіток, система автоматично шле власнику повідомлення про те, що автобус залишає територію автопарку. Підприємець може оперативно зв'язатися з водієм та оперативно зупинити подібне не цільове використання машини. Також така можливість буде дуже корисна і в якості заходу протидії викраденню автобусів та маршруток.

Мікроавтобуси під контролем і відслідковуються в системі GPSavto

Контроль за дотриманням водіями правил дорожнього руху

Водії бувають різні, і керують службовою технікою теж по-різному. Один відноситься до автобуса дбайливо і акуратно, оберігаючи свій транспортний засіб. «Лихачі» ж не щадять службовий автобус та носяться на ньому, не жаліючи ні гуми, ні пасажирів.

Така агресивна поведінка шофера на дорозі загрожує для власника компанії постійними ремонтами, простоєм техніки і, як наслідок, втраченим прибутком. Щоб запобігти виникненню подібних ситуацій та проконтролювати дотримання шоферами правил дорожнього руху, бізнесмен може вдатися до послуг системи gps-моніторингу. Вона сама відстежить, чи перевищує водій встановлений на дорозі ліміт швидкості, як часто він це робить, покаже, наскільки агресивно водить техніку шофер і продемонструє маршрут руху з порушеннями на карті в наочному вигляді.

За результатами вивчення отриманої звітності бізнесмен зможе прийняти зважене рішення, чи варто йому продовжувати трудові відносини з даними водієм, чи краще попрощатися з черговим «лихачем» і знайти більш спокійного співробітника.

Фахівці GPSavto встановлюють маячок на міжміський рейсовий автобус

Запобігання зливу палива водіями з автобусів

Ні для кого не секрет, що злив палива найманим водієм з бака свого автобуса з подальшим перепродажем є доволі значною статтею особистого доходу шофера. Так, при щоденних поїздках на відстань в кілька сотень кілометрів зливання 10-20 літрів пального буде не дуже помітним на загальному тлі витрат палива. У той же час перепродаж краденого пального приносить нечистому на руку службовцю непоганий щомісячний дохід у розмірі 500-700 доларів без особливих зусиль з його боку. Зрозуміло, що оплата цієї суми цілком і повністю лягає на плечі бізнесмена, суттєво збільшуючи його поточні витрати.

Щоб власник компанії з перевезення пасажирів зміг максимально знизити збитки від крадіжок палива водіями, йому необхідно попередньо дізнатися, які витрати пального в кожного автобуса у його автопарку на 100 кілометрів пробігу. Для цього бізнесменові або його довіреній особі доведеться протягом тижня їздити з водієм на автобусі, контролюючи всі заправки техніки і точно відслідковувати обсяг залитого пального, а також ретельно фіксуючи пробіг машини. Після тижня подібних натурних випробувань бізнесмен може з високою точністю визначити споживання пального кожною одиницею техніки.

Перегляньте також: Як водії обманюють датчик рівня пального

Далі власнику автопарку достатньо внести ці дані в систему моніторингу. У ній бізнесмен буде бачити точне значення пройденого за зміну кілометражу, а також відповідно обсяг витраченого палива, яке система стеження розрахує автоматично пропорційно пробігу автобуса.

Після таких дій потреба в якихось додаткових способах запобігання крадіжки пального відпадає. Оскільки шофер сам був присутній при всіх вимірах та обчисленнях витрат пального для своєї машини, будь-яка спроба злити пальне відразу ж покаже розбіжність реального споживання та розрахованого системою значення. Недбайливому водієві доведеться відшкодувати різницю і, швидше за все, підшукати собі нове місце роботи, на якому ще не впроваджена система супутникового моніторингу транспорту.

Як купити та встановити gps-трекер на автобус

Актуальну вартість установки обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Також за вашим бажанням ми можемо встановити інші опції, такі як тривожна кнопка, мікрофон, динамік для зв'язку з водієм, фотокамера та запрограмувати різні комбінації їх роботи - все під Ваші потреби!

Набирайте +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62 і записуйтеся на установку!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua