GPS-моніторинг скорочує витрати на доставку на 30%

Кур'єр приніс посилку з GPS трекеромУ сучасному світі оперативність доставки товару відіграє важливу роль для успішного існування бізнесу. Компанія, котра пообіцяє клієнтові швидко привезти його замовлення та виконає свою обіцянку, в результаті отримує значну перевагу над конкурентами і формує пул лояльних замовників, які охоче будуть користуватися послугами компанії й надалі.

Але така оперативність досить дорого обходиться власникам бізнесу. Звичайно, якщо задатися метою доставляти товар максимально швидко незважаючи на витрати, то подібну задачу можна цілком успішно вирішити. Але ось прибутковим такий бізнес буде навряд чи. Тому кожен власник бізнесу, пов'язаного з транспортуванням товарів, обмежений у своїх ресурсах. Той бізнесмен, який зуміє організувати найбільш ефективну схему функціонування своєї логістики, отримає при найменших витратах найбільший прибуток і, як наслідок, буде успішно випереджати своїх конкурентів.

Для вирішення завдання по оптимальному управлінню доставки компанії активно використовують різні технічні засоби та новітні інформаційні системи. У їх число входить і система супутникового моніторингу, яка дозволяє відстежувати місцезнаходження об'єкта в режимі реального часу. Використання gps-моніторингу допомагає оптимізувати роботу як служб доставки за допомогою звичайних кур'єрів, так і перевезення вантажів великими транспортними компаніями. Давайте більш детально розглянемо, як система супутникового gps-стеження допомагає компаніям і службам доставки оптимізувати свою роботу.

Контроль доставки звичайними кур'єрами

Багато локальних бізнесів, що пов'язані з обслуговуванням розташованих неподалік від них клієнтів, широко використовують звичайних кур'єрів для перевезення замовлень. До числа таких компаній відносяться різні піцерії, суші, кондитерські, заправка картриджів, а також різноманітні інтернет-магазини. Персональний gps-трекер, який кур'єр під час робочої зміни завжди носить з собою, дозволяє власникові бізнесу дізнатися, де саме знаходиться його співробітник, котрий доставляє замовлення клієнту. За допомогою gps-трекера керівник може:

  • На картинці вказані габарити персонального трекераоперативно керувати своїми кур'єрами
  • дізнаватися, скільки часу пішло на доставку замовлення
  • контролювати старанність кожного кур'єра

Відстеження кур'єрів допомагає власникові бізнесу проаналізувати реальний стан справ та більш виважено планувати подальшу роботу. За допомогою отриманих відомостей можна більш точно розрахувати термін доставки в різні райони міста, що призведе до прискорення виконання замовлень і збільшенню позитивних відгуків задоволених клієнтів. Також бізнесмен зможе зрозуміти, скільки саме йому необхідно кур'єрів на день та чи має сенс використовувати доставку на скутерах і автомобілях.

Перегляньте також: Грошова лялька з gps модулем (жучком) на варті ваших грошей

Немаловажним фактором для невеликих компаній є й особиста порядність і старанність кур'єрів. Адже замість доставки піци клієнтові, кур'єр може просто піти в найближче кафе обідати, розповівши потім керівникові, що замовник не відкрив двері. Система моніторингу допоможе контролювати ледачих кур'єрів та скоротить витрати компанії, пов'язані з фіктивними відмовами.

Контроль доставки на скутерах

Використання скутерів та мотоциклів для доставки замовлень дозволяє компанії охопити більшу кількість районів міста і збільшити швидкість виконання замовлень. Система супутникового стеження в цьому випадку буде корисна для вирішення таких завдань як:

  • оперативне планування маршрутів доставки
  • прогнозування термінів доставки
  • контроль за сумлінністю кур'єра
  • контроль за дотриманням кур'єром ПДР

Контроль доставки на скутерах за допомогою трекерів GPSavto

Оскільки кур'єр їздить на скутері по міських дорогах, він частенько може потрапити в пробку, і навіть його мобільність не надто допоможе. Диспетчер за допомогою gps-трекера відстежує поточне місце розташування кур'єра, за допомогою онлайн-сервісів перевіряє наявність пробок та заторів на дорозі, і допомагає кур'єру на скутері знайти об'їзд та найбільш короткий маршрут до клієнта. Також залежно від завантаженості доріг диспетчер може спрогнозувати термін доставки замовлення й швидко внести оперативні зміни в графік доставок, перерозподіливши навантаження між усіма кур'єрами.

Перегляньте також: Автономний GPS-трекер з 2-місячним терміном безперебійної роботи

Важливим аспектом для стабільної роботи компанії є й питання дотримання правил дорожнього руху кур'єрами. Зазвичай на скутерах і мотоциклах розвозять замовлення молоді хлопці, котрі полюбляють полихачити на дорозі. Така поведінка загрожує численними аваріями, поломками техніки та зривом термінів доставки. Система моніторингу покаже керівництву, як саме їхав кур'єр, чи перевищував він швидкісний режим та чи не створював аварійні ситуації на дорозі.

Відстеження доставки на автомобілях

Якщо для доставки піци досить послуг звичайного кур'єра, то замовлену в інтернет-магазині мікрохвильовку або холодильник доведеться перевозити на автомобілі. Система gps-моніторингу в цьому випадку може допомогти в наступних питаннях:

  • формування оптимального маршруту руху з урахуванням пробок
  • прогнозування термінів доставки
  • відстеження поточного розташування машини
  • дотримання водієм ПДР
  • облік витрат палива залежно від пробігу

Як і при доставці замовлень за допомогою скутерів, система моніторингу допоможе диспетчеру оперативно відстежувати поточне положення машини доставки та повідомити водієві найбільш короткий і швидкий шлях до клієнта. Накопичуючи подібну статистичну інформацію, компанія в майбутньому може більш точно прогнозувати терміни доставки товару, розуміючи загальну завантаженість доріг в залежності від часу доби і сезону. Завдяки подібній аналітиці можна уникнути зайвих витрат на паливо й скоротити час доставки. Компанії, котрі активно використовують у своїй роботі систему gps-моніторингу, повідомляють, що їм вдалося знизити час доставки в середньому на 32%.

Відстеження руху швидкопсувних продуктів дуже актуально, особливо влітку

Допомагає система супутникового стеження мінімізувати і так званий «людський фактор». Не секрет, що водії через пробки і тягучки частенько починають нервувати, що призводить до виникнення аварійних ситуацій на дорогах. Та й самі водії трапляються різні: «лихачі» регулярно не дотримуються ПДР, що загрожує частими ремонтами, штрафами та відмовами клієнтів через зриви термінів доставки. Система моніторингу допоможе контролювати всі поїздки водіїв, і при виявленні подібного «лихача» керівництво може оперативно позбутися такого співробітника.

Люблять наймані водії забезпечити собі додатковий фінансовий дохід і за рахунок зливу палива з подальшим його перепродажем. Замість того щоб доставляти товар, водієві достатньо просто заїхати в найближчий двір та простояти там півтори години, повідомивши диспетчеру, що клієнта немає на місці. Економія палива в цьому випадку може скласти 3-5 літрів, які водій може спокійно злити та забрати з собою. Система gps-моніторингу допоможе відстежити, чи справді машина була у клієнта, чи водій просто обманює керівництво компанії.

Доставка вантажів транспортними компаніями

В разі необхідності перевезення вантажів на великі відстані найдоречніше вдатися до допомоги транспортних компаній, які займаються перевезеннями на професійній основі. Керівництво такої компанії може успішно вирішувати наступні завдання за допомогою системи супутникового моніторингу:

  • контроль поточного місцезнаходження автомобіля
  • оперативна допомога водієві в дорозі
  • надання інформації клієнту про його вантаж
  • контроль водіїв

Стеження за машинами допоможе диспетчеру компанії бути в курсі, де саме зараз їде машина з вантажем. У цьому випадку диспетчер зможе спрогнозувати терміни приїзду машини в місце призначення, а також організувати оперативну допомогу водієві в разі непередбаченої затримки та поломки в дорозі.

Доставляючи вантажі чужим транспортом, ви не можете встановити джіпіес трекер стаціонарно, але ніхто не заважає причепити автономний на магніті

Також диспетчер транспортної компанії може надати клієнтові доступ до спостереження за рухом автомобіля. Така послуга буде цілком доречна у випадку, якщо замовнику доставляють особливо цінний або швидкопсувний товар. Крім того, відчуття контролю за перевезенням збільшить лояльне ставлення клієнта до компанії і допоможе їй набути ще одного постійного замовника.

Перегляньте також: Що робити, якщо gps-моніторинг на весь автопарк зараз не по кишені

Допоможе система gps-моніторингу й у питанні контролю за водіями. Система самостійно сповістить диспетчера у випадку, якщо водій не дотримується встановленого графіку руху або відхиляється від нього. Також система стеження проконтролює, чи дотримується водій встановленого швидкісного режиму на дорозі та чи не порушує правила дорожнього руху. Крім того, керівник компанії зможе двома кліками мишки отримати розгорнутий звіт по кожному автомобілю, в якому вказано загальний пробіг машини та розраховані витрати пального. За оцінками бізнесменів, подібна звітність скорочує розкрадання пального водіями та зменшує щомісячні витрати на пальне в середньому на 30%.

Як купити систему gps-моніторингу?

Актуальну вартість установки обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Установка проходить протягом однієї години. Щоб записатися на установку телефонуйте за телефонами +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua