Що робити, якщо gps-моніторинг на весь автопарк зараз не по кишені

За допомогою GPS маячка дивимося куди поїхала машинаВ період кризи ретельний і точний контроль за всіма машинами в автопарку важливий як ніколи. Адже тільки в цьому випадку у керівника є відчуття повного контролю за ситуацією, і лише в такій ситуації він чітко розуміє всі свої доходи та витрати, і зможе спокійно планувати подальшу роботу компанії. У той же час відсутність постійного контролю за автомобілями загрожує тим, що наймані водії:

  • починають "лівачити" і частенько використовують службову техніку для своїх підробітків
  • ставляться до автомобіля як до особистого транспорту та використовують його для неслужбових поїздок
  • халатно ставляться до виданого робітникові завдання та дозволяють собі значно відхилятися від графіку
  • обманюють керівництво на паливі, пред'являючи до оплати чужі чеки на пальне
  • зливають паливо для перепродажу, мотивуючи підвищеними витратами на службові потреби

Як же максимально знизити невиробниче використання робочої техніки й досягнути повного контролю за всіма автомобілями?

Система супутникового стеження для контролю автомобілів

Хорошим вирішенням даного питання буде впровадження в компанії системи супутникового моніторингу транспорту. З її допомогою керівник організації завжди знає, де саме знаходиться той чи інший автомобіль, чи дотримуються заплановані терміни робіт, чи не простоює якась машина без діла та чи не "лівачить" чи хтось з його водіїв. Всі дані про місцезнаходження будь-якого автомобіля відображаються підприємцю на карті в режимі реального часу, а також йому доступна для перегляду повна історія всіх поїздок машини за останній рік.

Для розгортання в компанії системи супутникового стеження досить встановити на кожен автомобіль спеціальний gps-трекер. Як правило, на вантажні машини інсталюють стаціонарний gps-маяк, який підключається до електричного кола автомобіля та не вимагає зовнішнього живлення. Сам трекер встановлюється досвідченими фахівцями приблизно за сорок хвилин, і відразу ж починає передавати дані про місцезнаходження автомобіля. Система моніторингу відображає весь шлях машини на карті та може надати в кінці робочої зміни зручні для перегляду та аналізу звіти.

На даному автопоїзді встановлений маячок для вибіркового стеження за автомобілями автопарку

Дивіться також: Як водії обманюють датчик рівня пального

Фінансові труднощі не дозволяють поставити gps-трекер на всі машини

Але що робити, якщо в даний момент в компанії просто немає грошей для установки подібної системи моніторингу? Адже період кризи - далеко не самий відповідний час для впровадження нових інформаційних систем, навіть якщо вони й допомагають заощадити грошові ресурси. Керівник і сам добре розуміє, що подібний контроль за своїми машинами потрібен як ніколи, але - грошей немає. Як же бути, якщо всі засоби організації йдуть на операційні витрати й ледь покривають поточні потреби компанії? І виділити повну суму для установки gps-трекерів на всі машини в автопарку просто не представляється можливим?

Власник автопарку вибірково по черзі відстежує фури за допомогою трекера на магніті

Персональний gps-трекер для вибіркового стеження за автомобілями

Щоб допомогти проконтролювати найманих водіїв в умовах жорсткого дефіциту бюджету, бізнесмен може скористатися компактним gps-трекером з автономним живленням. Використання такого персонального gps-маяка дозволить керівникові проводити вибіркове тестування і знати:

  • де знаходиться в даний момент машина та чи не їздить водій по неслужбовим підробіткам
  • чи дотримується водій встановленого графіку руху та чи вчасно потрапляє в задані точки маршруту
  • чи не "обламалася" несподівано машина та чи потрібна оперативна допомога водію
  • скільки часу простояв водій в пробках та дотримується він швидкісного режиму
  • де саме заправляється водій та шахраює він з чеками за нібито оплачене пальне
  • отримувати розгорнутий звіт за всіма переміщеннями автомобіля, що відслідковується, за будь-який період

Демонстрація як власник автопарку стежить за водієм

Переваги вибіркової перевірки водіїв

За допомогою трекера на магніті GPSavto стежити за фурою простіше ніж у дзеркало заднього видуПерсональний трекер - хороше проміжне рішення для компаній з тимчасово обмеженим бюджетом. З його допомогою керівник може влаштовувати вибіркові перевірки найманих водіїв у своєму автопарку. Розмістивши gps-трекер в автомобілі непомітно для водія, бізнесмен отримує повну інформацію по всіх поїздках водія, який не підозрює про те, що за машиною ведеться стеження.

У результаті подібної вибіркової перевірки шоферів в компанії:

  • знижується кількість нелегальних підробітків на службовій техніці
  • значно скорочуються витрати на паливо
  • завдяки зібраній статистиці зростає точність планування робіт
  • збільшується швидкість виконання службових завдань
  • підвищується трудова дисципліна в колективі

Підтверджує такі висновки і практика використання супутникового стеження в різних організаціях. Статистика показує, що після впровадження gps-трекерів для контролю водіїв витрати на паливо скоротилися в середньому на 27%, кількість виконаних виробничих завдань при тих же часових рамках зросла на 17%, а число дорожніх аварій зменшилася на 11%, що зменшило витрати на наступні ремонти на 18%.

Що представляє з себе персональний трекер

На фото трекер на магніті GPSavto в порівнянні за розміром з комп'ютерною мишкоюАвтономний gps-трекер - це невеликий компактний датчик розміром з сигаретну пачку або комп'ютерну мишку, без будь-яких проводів та виступаючих антен. Всі приймальнопередаючі блоки, як і акумулятор, заховані усередину корпусу, надійно захищеного від попадання води та вологи. Завдяки такому захисту трекер можна спокійно розміщувати в місцях, де на нього потрапляє вода й бруд, та запросто його використовувати під час осіннього бездоріжжя та зимових хуртовин. До-речі сім-карта в трекері використовується термічна, що має робочу температуру до -40С.

Для швидкого та зручного розміщення в автомобілі корпус трекера оснащений потужними неодимовими магнітами, які вельми надійно примагнічують gps-маяк до будь-якої зручної металевої поверхні, будь то несуча рама або бампер машини. Спеціалізований 3d-датчик, вбудований в трекер, дозволяє приймати сигнали навігації від супутників та базових станцій стільникових операторів навіть за відсутності їх прямої видимості: досить відбитого від металу сигналу, щоб трекер з точністю до 2,5 метрів визначив координати автомобіля. Похвалитися такою характеристикою можуть далеко не всі датчики, адже така можливість вимагає спеціалізованої електронної начинки та відповідних мікропрограм.

Відрізняється даний gps-трекер і тривалістю автономного використання без додаткової підзарядки. Потужний акумулятор, вбудований в gps-маяк, дозволяє на одному заряді проїхати до 2600 км, а спеціальний "режим сну" відключає трекер при тривалих зупинках машини і автоматично включає його, як тільки автомобіль рушає з місця, завдяки чому значно економиться заряд.

На додаток до трекера система навігації дозволяє на карті переглядати маршрут руху автомобіля як в режимі реального часу, так і історію його переміщень за будь-який період. Причому дивитися можна як з ноутбука або офісного комп'ютера, так і з електронного планшета або смартфона.

Актуальну вартість обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Також ви можете вибрати собі й інші GPS маяки на магніті тут або GPS маяки без магнітів тут.

Замовити персональний трекер для вибіркової перевірки водіїв ви можете за телефонами +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62.

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua