Система gps-моніторингу допомагає контролювати дорожньо-будівельну техніку

Контроль бульдозера за допомогою GPS трекераУ будівництві нової дороги задіяно безліч людей і дорожньо-будівельної техніки. Щоб роботи відбувалися в заплановані терміни, за їх виконанням потрібен постійний контроль з боку керівництва компанії. Далеко не зайвим такий контроль буде і для зниження обсягів розкрадань, яке процвітає при проведенні будівництва на рівні виконробів і майстрів, що відповідають за певну ділянку дороги.

Ні для кого не секрет, що там, де будується дорога, поруч зазвичай будується ще одна. При цьому будівельні матеріали беруться з офіційного будівництва. У результаті товщина дорожнього покриття стає на кілька сантиметрів нижче запланованого, дорожнє полотно не справляється з навантаженнями, і ось вже через один-два сезони, а то і швидше, з'являються перші діри, латати які будівельній компанії іноді доводиться за свій рахунок. Далі ситуація тільки погіршується, і через кілька років дорожнє полотно доводиться настилати заново.

За допомогою системи GPSavto ви відстежуєте свою спецтехніку з офісу

Тому щоб уникнути подібних негативних наслідків, за проведенням дорожньо-будівельних робіт потрібен постійний нагляд. Інакше кількість будівельних робіт на ділянках поза дорогою різко зросте, а на самій дорозі відповідно знизиться. Послаблення контролю за працівниками загрожує тим, що через деякий час грейдер вже буде їздити по путівці та рівняти її за чиїмось "проханням", будівельники будуть асфальтувати довколишні двори, а до будинку місцевого бізнесмена побудують під'їзну дорогу.

Перегляньте також: Відстеження спецтехніки

Зрозуміло, що необхідні матеріали та дорожню техніку робітники будуть брати з основного будівництва. При цьому за пальне та знос техніки доводиться платити керуючій компанії, в той час як виконроб набиває свої кишені на «лівих» підробітках. Щоб уникнути подібних ситуацій, керуючій компанії необхідно налагодити суворий облік і контроль за всіма роботами у будівництві дороги. І допомогти вирішити цю задачу може система супутникового моніторингу.

Ваш грейдер проконтролює GPSavtoДля цього на кожну одиницю дорожньо-будівельної техніки встановлюють спеціальний gps-трекер, який відстежує поточне положення техніки та передає її координати в систему моніторингу. Далі весь маршрут руху машини можна побачити на карті в режимі реального часу, а також при необхідності переглянути історію всіх поїздок техніки за вибраний проміжок часу.

Використовуючи систему gps-моніторингу, керівництво будівельної компанії може:

  • Стежити за перебігом запланованих робіт nb припиняти будь-які підробітки
  • Захистити дорожню техніку від крадіжки
  • Контролювати витрати палива та зменшити крадіжки пального

Контроль за виконанням робіт та мінімізація підробітків

Проведення будівельних робіт по зведенню дорожнього насипу робиться компанією-підрядником за заздалегідь затвердженим та погодженим планом. Відповідно до нього кожен день необхідно виконувати певний обсяг робіт, причому на різних ділянках будівництва одночасно повинна працювати різна техніка. Так, екскаватори йдуть попереду і настилають основну насип, за ними слідують грейдери і розрівнюють черговий шар дорожнього покриття, після них асфальтоукладальник і настилають асфальт.

Обприскування дорожнього полотна спецсумішами під контролем GPSavto

Система моніторингу відслідковує переміщення кожної одиниці техніки і показує, чи працює вона на своїй ділянці. Якщо керівництво компанії бачить, що ті ж екскаватори працюють на кілька сот метрів далі від запланованого місця на поточну дату, то очевидно, що компанія порушує встановлені терміни робіт і необхідно прискорити виконання будівництва.

Також моніторинг дорожньо-будівельної техніки однозначно показує, чи використовують техніку не за прямим призначенням. Якщо при перегляді місцезнаходження машин виявляється, що якийсь грейдер курсував туди-сюди в стороні від основного будівництва, то стає очевидно, що техніку застосовували не за призначенням і хтось з водіїв просто «лівачив» на службовій техніці. Використовуючи зафіксовані системою моніторингу дані, можна швидко визначити, хто саме із співробітників займається підробітками на стороні та застосувати до нього адміністративні заходи.

Перегляньте також: Автономний GPS-трекер з 2-місячним терміном безперебійної роботи

Більш того, система моніторингу може сама відстежувати та повідомляти керівництво про всі випадки нецільового використання техніки. Для цього в службі супутникового стеження необхідно вказати ділянки, на яких повинна знаходитися та чи інша техніка в певний проміжок часу, і включити відправлення повідомлень у випадку, якщо техніка покидає заданий майданчик. Оперативне отримання керівництвом подібних повідомлень дозволить негайно втрутитися в ситуацію і під корінь присікти будь-які спроби використання дорожньо-будівельної техніки не за призначенням.

Система моніторингу оберігає техніку від угону

Ще одне призначення системи супутникового стеження - це захист техніки від крадіжки. Питання насправді не пусте, оскільки вартість одного екскаватора становить кілька десятків і навіть сотень доларів, не кажучи вже про те, якими штрафами загрожує затримка в будівництві через відсутність необхідної техніки.

На самоскид і екскаватори купили gps-трекери

Вкрасти дорожньо-будівельну техніку не так вже й складно. Як правило, вся вона знаходиться поряд з поточною ділянкою будівництва під наглядом одного-двох охоронців. Під'їхавши в п'ятницю ввечері та пред'явивши охоронцю пенсійного віку підроблений папір з печаткою та підписом директора компанії, спритні злодії можуть швидко завантажити на платформу пару екскаватор або грейдерів і відвезти їх у невідомому напрямку. Кинуться шукати викрадену техніку тільки в понеділок вранці, після виходу будівельної бригади на роботу. За цей час вкрадену техніку можна спокійно відігнати на своє будівництво, де її ніхто не шукатиме.

Виявити пропажу досить складно, адже на дорогах загального призначення такі машини не з'являються, тому перевірити документи на право володіння поліцейські не зможуть. Як наслідок, в більшості випадків із зниклою будівельною технікою можна попрощатися. Але навіть якщо її і повернуть, то перебувати вона буде в жалюгідному стані. Крадені машини ніхто жаліти не буде, і їх відновлення обійдеться власникові в досить пристойну суму.

Перегляньте також: Що робити, якщо gps-моніторинг на весь автопарк зараз не по кишені

Встановлений на екскаватор або грейдер gps-трекер непомітно відстежить, куди саме перегнали дану техніку, і покаже на мапі її поточне місце розташування. Маючи на руках всі необхідні документи на право володіння, техніку можна буде повернути в стислі терміни.

На каток встановлений gps-моніторинг

Більш того, використовуючи автоматичну відправку повідомлень, керівництво компанії дізнається про викрадення техніки відразу ж, як тільки вона покине межі своєї поточної стоянки. У цьому випадку керівництво зможе швидко підключити до пошуків службу Національної Поліції і, використовуючи надані системою моніторингу дані про поточне місцезнаходження техніки, швидко повернути її назад.

Припинення крадіжок водіями пального з техніки

Зливання дизельного палива водіями зі своєї техніки та його подальший перепродаж - дуже вигідна у фінансовому плані стаття доходів у шоферів і великий головний біль для керівництва компанії. Крім того, що дорожньо-будівельна техніка споживає тонни пального в день, крадіжки водіями можуть легко збільшувати рахунки на оплату пального в кілька разів. І відстежити витрата палива по кожній машині досить складно, адже підрахувати пройдений технікою точний кілометраж чи години роботи вручну просто неможливо.

Перегляньте також: Як водії обманюють датчик рівня пального

Вирішити таке завдання з легкістю зможе система супутникового моніторингу. Встановлений на кожній машіні gps-трекер з високою точністю підрахує всі переміщення і по закінченню робочої зміни видасть точну кількість кілометрів, пройдених спецтехнікою. Заздалегідь визначивши середні витрати пального на 100 кілометрів для кожного виду дорожньо-будівельної техніки та ввівши це значення в систему, керівництво компанії натисканням пари кнопок мишки отримує розгорнутий звіт по всій техніці з докладними даними по пройденій відстані та витраченому пальному.

Паливо повільно перетікає з бака вантажівки в каністри

За статистикою організацій, що впровадили подібні заходи обліку палива, економія на оплаті щомісячних рахунків за пальне склала в середньому 30% для транспортних компаній і 42% для організацій, що займаються дорожньо-будівельними роботами.

Як купити GPS-трекер та встановити його на дорожньо-будівельну техніку

Актуальну вартість установки обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Набирайте +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62 та записуйтеся на установку!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua