Уявіть, що ваші рефрижератори мають підвищений попит у замовників. Ви доставляєте вантажі клієнтам якісно та в строк, привозячи товари в цілісності. Ваші прибутки швидко зростають. Ви можете придбати найновіше холодильне обладнання та найняти надійних професійних шоферів з великим досвідом робіт.

Ви легко і просто контролюєте всі поїздки вашого автопарку, у будь-який момент розуміючи, де знаходяться машини і в якому стані замовлення, що доставляється. Ваші клієнти самостійно в онлайн-режимі відстежують перевезення своїх мандаринів та персиків, а розвантажувально-навантажувальні роботи виконуються одразу після приїзду техніки на склад.

Як дотримуватися точних умов перевезення в рефрижераторі

Таке майбутнє може стати вашою реальністю при використанні всіх можливостей системи супутникового GSP-моніторингу.

Контроль умов перевезення з GSP-стеженням

Щоб клієнти охоче розміщували замовлення на транспортування у вашій компанії, лише відмінного сервісу, точного дотримання термінів доставки та конкурентних тарифів на перевезення вже недостатньо. І багато потенційних замовників відмовляються з вами працювати, віддаючи перевагу вашим конкурентам.

Чому так? Все просто – ваші рефрижератори не обладнані постійним контролем за температурним режимом перевезення. І ви не можете давати 100% гарантію того, що умови доставки квітів чи полуниці відповідають заданим. А конкуренти – можуть.

Прикро? Ще й як. Вклавши тисячі доларів у покупку автотехніки, ви залишились без замовлень. А всього й треба змонтувати на холодильні камери додатковий набір GPS-обладнання вартістю кілька сотень доларів, які окупляться вже з першими клієнтами.

Використовуючи GPS-трекінг із додатковими датчиками, ви отримуєте:

  • постійний контроль температури в реальному часі
  • оперативні повідомлення при виході за межі температурного коридору
  • історія режиму всередині холодильника за обраний період
  • запобігання випадковому відкриттю рефрижератора
  • відстеження розташування вантажівки з товаром

Розповідають клієнти

Один із клієнтів, оптовий постачальник свіжих фруктів та квітів, розповідає: “Ми вже більше 15 років займаємося продажем сезонних фруктів, і за цей час мали справу з різними перевізниками. Один раз перевозили персики, і у логіста зламався блок керування холодильним компресором. Замість запланованих +8 нагнав -18.Вся партія на викид, добре хоч перевізник відшкодував оптову вартість.

А бувало й так, що привозять полуницю, на вигляд усе гаразд. Але тільки розвантажили, як вона за годину потекла. Вся партія – на смітник, а це кілька тисяч доларів прямих втрат. Вже пізніше водій зізнався, що компресор у рефрижераторі зламався за 30 кілометрів після відвантаження, і він ще кілька годин їхав спекою без нього. Частково перевізник відшкодував збитки, але замість заробітку ми отримали суцільні збитки.

Із квітами теж непросто. Особливо коли везеш їх по спеці, там температура теж має постійно триматися на одному рівні. А перевізники то двері нещільно зачинять, то компресор неправильно виставлять. І начебто приїжджає партія на вигляд нормальна. Але потім за добу-дві троянди просто обсипаються. Зрозуміло, збитки, зрозуміло, доставники накосячили і далі з ним не працюватимемо. Але де знайти логістів, які чітко дотримуються температурних умов перевезення?”

Як працює контроль температури

Датчик GPS-трекінгу, встановлений на холодильник, постійно відстежує місцезнаходження та передає координати через мобільний інтернет на сервер моніторингу. До пристрою на зовнішні порти можна під’єднати кілька додаткових сенсорів. Трекер зчитує інформацію з приєднаних девайсів і відсилає її разом із геопозицією до системи супутникового стеження.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження рефрижератора? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Для холодильника найчастіше в якості додаткових датчиків використовуються температурні та герконові. Останні потрібні для контролю закриття дверей, оскільки нещільно замкнений рефрижератор не зможе підтримувати задані умови холоду і зберегти неушкодженим вантаж, що доставляється.

Програмне забезпечення супутникового моніторингу обробляє отримані координати та супутній пакет даних. З них сервер вибудовує різні звіти, які можна переглядати як у реальному часі, так і за вибраний період у минулому. На графіках видно розгорнуті дані як про коливання температури всередині камери протягом усієї поїздки, так і точний маршрут, швидкість руху, тривалість зупинок та іншу корисну інформацію.

Встановлення датчиків у рефрижераторі

Щоб забезпечити надійний температурний контроль усередині холодильника, одного сенсора буде недостатньо. Датчики потрібно використовувати в парі, розмістивши один неподалік входу, другий – у глибині контейнера. Герконовий сенсор ставиться на вхідні двері та сигналізує про щільне закриття рефрижератора.

За бажанням власника можна використовувати бездротові чи дротові датчики. Бездротові простіші та зручніші в установці, їх за потреби можна вільно переставляти усередині холодильника. З мінусів варто наголосити на необхідності регулярної заміни елементів живлення.

Температурний і герконовий датчики допомагають дотримуватися умов перевезення продуктів, що швидко псуються.

Для дротяних потрібно зробити електричну розводку і заховати її за обшивкою, щоб випадково не обірвати під час завантаження. Такі сенсори складно переставити на нове місце, проте їм не потрібні додаткові джерела живлення.

Надсилання повідомлень

Сервер моніторингу може формувати та надсилати негайні повідомлення при настанні тієї чи іншої події. Така можливість дозволяє не дзвонити водієві кожні 10 хвилин і втручатися в його роботу лише у справді важливих випадках.

Одним із найважливіших параметрів, які необхідно постійно тримати на контролі – температура всередині холодильника. Якщо вона виходить за межі заданого діапазону, система надсилає миттєве повідомлення всім довіреним персонам.

Можливо, в камері зламано замок, і при трясці він відкривається. Або барахлить обладнання, що підтримує температурний діапазон. При отриманні повідомлення водій зможе відразу ж зупинитися і перевірити герметичність дверей, виправити неполадки, що виникли, і зробити інші дії для збереження вантажу.

Ще один вид повідомлень, корисний як для замовника, так і для транспортної компанії – про те, що машина під’їжджає до кінцевого пункту. Для цього навколо складу клієнта на карті окреслюється геозона з радіусом 3-5 кілометрів.

Миттєві повідомлення щодо подій допомагають зберегти цінний вантаж у холодильнику в цілісності

При перетині її кордону сервер трекінгу негайно надішле повідомлення персоналу складу з текстом, що вантажівка із замовленням незабаром прибуде на місце. За час, що залишився, співробітники встигнуть підготувати потрібний термінал до прийому і почнуть розвантаження відразу ж після приїзду рефрижератора.

Субакаунти для власників вантажу

Програма моніторингу дозволяє створювати керівництву логістичної компанії субакаунти для своїх клієнтів. У цьому випадку замовники можуть самостійно відстежувати всі поїздки рефрижератора з товаром, що швидко псується.

Така можливість дає оперативний контроль за перевезеннями, більшу впевненість у збереженні вантажу та значно зменшує занепокоєння замовника.

За перевезенням особливо цінних вантажів власник може слідкувати у реальному часі. У разі виникнення будь-яких питань щодо незапланованих зупинок автомобіля, стрибків температури всередині та інших причин підприємець відразу ж телефонує водію та керівництву транспортної компанії та з’ясовує подробиці.

За необхідності відомості, що відображаються в субакаунті, можна обмежити, щоб клієнт не бачив історію попередніх поїздок та інші дані.

Щоб успішно забезпечити точні умови перевезення товарів, що швидко псуються, в холодильних камерах та значно збільшити кількість замовлень і фінансовий прибуток, скористайтесь системою супутникового стеження.

Вартість GPS-моніторингу для рефрижератора

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати температурний режим у рефрижераторі? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».