При регулярних вантажоперевезеннях як у логістичній компанії, так і у замовників виникає потреба в оперативному відстеженні вантажів. Клієнти турбуються про збереження свого товару, і можливість спостереження за його транспортуванням в онлайн-режимі додає замовнику спокою та впевненості. Довіра до транспортної організації зростає, завдяки чому виконавець отримує ще одного лояльного клієнта.

Перевізнику постійне відстеження своїх сідельних тягачів Scania R420 дозволяє тримати руку на пульсі бізнесу, швидко приймаючи необхідні управлінські рішення у разі виникнення будь-яких проблем та складнощів. Збір докладної інформації з усіх поїздок автомобілів компанії допомагає проводити розгорнутий аналіз і якісніше планувати подальшу роботу, домагаючись швидкої доставки точно в строк.

Оптимізація регулярних вантажоперевезень сідельним тягачем Scania R420

Відстежувати доставку вантажів та всі подробиці поїздки сідельного тягача допоможе система супутникового GPS-стеження.

Вибір трекера для моніторингу

Щоб моніторити поїздки вантажівок, необхідно оснастити їх пристроями супутникового стеження. Трекери умовно можна розділити на два типи, стаціонарні та переносні. Як перші, так і другі аксесуари оснащені надійною та якісною електронікою. Вона дозволяє з високою точністю визначати географічне розташування навіть в умовах із великою кількістю перешкод, наприклад, у місті з високою щільністю забудови.

Стаціонарний GPS-пристрій монтується на автомобіль та підключається до бортового електричного ланцюга. Завдяки невеликим розмірам його легко сховати серед дротів та електронної начинки вантажівки та складно виявити навіть при цілеспрямованому пошуку. До стаціонарного трекера можна підключити додаткові датчики, такі як температурні, герконові або дешифратори для зчитування даних із CAN-шини автомобіля.

Переносний трекер оснащується потужним акумулятором, має невеликі фізичні розміри приблизно з сигаретну пачку і дозволяє відстежувати поїздку без підзарядки на більш ніж 1500 кілометрів. Кишеньковий трекер використовують для вибіркового відстеження автомобілів та вантажів.

Який саме трекер вибрати, залежить від поставленого завдання. Якщо потрібно перевезти особливо цінний вантаж або перевірити, чи не здійснюють водії “лівих” рейсів, простіше скористатися переносним пристроєм. Завдяки скромним розмірам девайс легко заховати у кабіні вантажівки або у самому товарі. Якщо ж планується моніторинг вантажівок на постійній основі, краще використовувати стаціонарні моделі.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження сідельного тягача Scania R420? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Обидва види девайсів працюють за одним і тим самим принципом. Трекер визначає свої географічні координати та відправляє їх через Інтернет за допомогою мобільного зв’язку на сервер моніторингу. Якщо вантажівка знаходиться в зоні з невпевненим прийомом, пристрій збереже інформацію і при встановленні сталого зв’язку надішле весь накопичений пакет даних.

З отриманих відомостей програмне забезпечення супутникового стеження вибудує різні звіти, доступні для перегляду. Система моніторингу має продуманий функціонал, завдяки чому можна переглядати детальну інформацію в різних зрізах по всіх поїздках вантажного транспорту логістичної компанії.

Контроль за місцем розташування

Основна можливість, яку надає система супутникового GPS-моніторингу – постійне стеження за місцем розташування вантажівки. Оснастивши Scania R420 бортовим трекером, менеджмент компанії у будь-який зручний час може побачити, де зараз знаходиться автомобіль.

Оскільки сервер GPS-стеження постійно збирає та зберігає дані про геопозицію сідельного тягача, всі авторизовані користувачі можуть переглянути докладну історію поїздок машини. Достатньо ноутбука або мобільного телефону з доступом в Інтернет, щоб побачити, де саме була Scania R420 у вказаний час день чи місяць тому.

Окрім детального маршруту, по кожному автомобілю можна переглянути повні характеристики водіння. Система моніторингу покаже, чи перевищував водій швидкісний режим на дорозі під час доставки та як часто. Де саме, коли і на який період зупиняв машину, чи дотримувався маршруту руху та інші подробиці поїздок.

Супутниковий моніторинг відстежує усі поїздки вантажівки Scania R420

Контроль водіїв сідельного тягача

Характер кожного водія відображається і у його стилі водіння. Спокійні по життю шофери, як правило, керують автомобілем акуратно та обачно. Співробітники ж із різким вибуховим характером схильні до агресивної манери водіння та менш обережної поведінки у транспортному потоці.

Система супутникового відстеження дозволяє побачити, наскільки передбачувано поводиться той чи інший водій на дорозі. Регулярні перевищення максимальної швидкості, різкий газ при початку руху, підвищена витрата палива – всі ці фактори прямим текстом говорять про те, що службовець веде себе в дорозі неакуратно і піддає підвищеному ризику як саму автівку, так і вантаж, що перевозиться.

Що робити далі з такими співробітниками, менеджмент компанії вирішує у приватному порядку. З деякими водіями достатньо провести роз’яснювальну бесіду, підкріпивши її точною статистикою із системи супутникового стеження. Інших доведеться звільнити, демонструючи принциповість іншим службовцям. І, звичайно ж, керівництву варто замислитися про систему мотивації водіїв для попередження аварійно-небезпечного стилю водіння, нормалізації робочої атмосфери та покращення якості та термінів доставки вантажів.

Сповіщення про різні події

Система супутникового стеження може надсилати миттєві сповіщення при настанні заданих подій. Наприклад, при перевищенні максимально заданої швидкості безпосередньому керівнику водія відправляється відповідне повідомлення. Таким чином можна контролювати службовців та адміністративними способами домагатися дотримання правил безпечного перевезення вантажів.

Часто розсилку автоматизованих повідомлень використовують для завчасного попередження працівників складу про те, що машина з вантажем приїде в найближчі 15-20 хвилин. Щоб налаштувати надсилання таких повідомлень, необхідно окреслити на карті в додатку супутникового стеження геозону на відстані 3-5 кілометрів від складу.

Автоматизовані повідомлення полегшують доставку вантажів сідельним тягачем Scania R420

При перетині вантажівкою із встановленим на ньому трекером кордону геозони негайно надсилається сповіщення із заздалегідь визначеним текстом. До списку адресатів вносяться уповноважені працівники складу. При отриманні повідомлення, службовці відразу починають готувати термінал до прийому вантажу, і як тільки машина приїде на місце, негайно починають розвантаження.

Використання повідомлень дозволяє мінімізувати простої сідельного тягача Scania R420 та знижує ризик зникнення цінного вантажу. Адже тривала стоянка десь на околицях складу загрожує тим, що власники не дорахуються пари піддонів із цигарками або памперсами на пристойну суму грошей.

Можливість стеження за вантажем клієнтом

Клієнти логістичної компанії нерідко зацікавлені у відстеженні перевезення своїх вантажів. Переглядаючи в режимі онлайн поточне місце розташування товару, вони розуміють, що тримають ситуацію під контролем і можуть відреагувати на виникнення непередбачених ситуацій.

Щоб надати замовнику можливість стежити в системі GPS-моніторингу за сідельним тягачем з продукцією, що перевозиться, керівник транспортної компанії може створити додатковий обліковий запис для клієнта. У ньому можна встановити обмеження на перегляд тієї чи іншої інформації. Наприклад, клієнт зможе бачити лише поточне місцезнаходження та не має доступу до історії поїздок автомобіля.

Додатково можна настроїти надсилання сповіщень відповідальним співробітникам замовника за вибраними подіями під час доставки. Найчастіше власника вантажу турбують тривалі зупинки та стоянки, особливо незаплановані. Адже дорожні злодії не дрімають, і за 20-хвилинну зупинку, доки водій вантажівки обідає у найближчому кафе, можуть винести половину причепа із цигарками.

Тому в системі заздалегідь налаштовується надсилання сповіщень клієнту та керівництву компанії при зупинці вантажівки на термін більше 10 хвилин. Отримавши таке повідомлення, відповідальні особи замовника можуть одразу зв’язатися з водієм та уточнити причини непередбаченої стоянки. Керівництво компанії також може вжити негайних заходів у разі поломки вантажівки, щоб доставити вантаж вчасно.

Щоб покращити якість послуг з перевезення вантажів, скоротити терміни доставки, дисциплінувати водіїв сідельного тягача Scania R420 та збільшити лояльність нових та постійних клієнтів, скористайтесь нашою системою супутникового GPS-трекінга.

Вартість GPS-моніторингу для вантажівки Scania R420

Вам також необхідно відслідковувати сідельний тягач Scania R420 та контролювати найманих шоферів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».