Як збільшити прибуток від бізнесу з оренди автокранів

Всі пересування крана відстежується gps-маячкомАвтокран стоїть в одному ряду з різноманітною технікою спеціального призначення, такою як евакуатори, автопідйомники, екскаватори та інші види механізмів. У той же час автокран заслужено здобув собі повагу завдяки своїй універсальності при проведенні різноманітних будівельних та монтажних робіт. З його допомогою можна легко підняти важкі вантажі на висоту, побудувати будівлю, завантажити важкі конструкції в залізничний вагон та провести масу інших вантажно-розвантажувальних робіт.

Завдяки своїй маневреності та універсальності автокран доцільно використовувати там, де застосування великих баштових кранів недоречно. Звичайно, стріли автокрана для підйому вантажу на 20-поверхову будівлю не вистачить, і в цьому випадку не обійтися без більш масштабної будівельної техніки. Проте за допомогою компактного автокрана можна швидко провести монтажно-навантажувальні роботи в умовах обмеженого простору, наприклад, під естакадами, нафтопроводами та лініями електропередач та в інших подібних ситуаціях.

Оренда автокрана замовником

Кран силач під контролем GPSavtoЗазвичай, будівельні компанії мають у своєму арсеналі автокрани різних видів, починаючи від самих вертких та маневрених моделей і закінчуючи технікою для висотного будівництва. Але як бути тим, кому потрібні разові або обмежені за часом послуги з підйому вантажів на висоту? У такій ситуації на допомогу приходять спеціалізовані компанії, що пропонують послуги з оренди автокранів.

Замовнику досить озвучити приблизний обсяг робіт та вказати будівельний об'єкт, на який в обумовлений час приїжджає орендований автокран. Як правило, послуги надаються за погодинною оплатою з фіксованою ставкою. Водій автокрану проводить всі підйомні та навантажувальні роботи, і з ним же замовник розплачується за фактом за весь час оренди.

Перегляньте також: Як власнику запобігти обману водіями на пальному

Обман бізнесмена водієм на тривалості оренди

На жаль, відсутність контролю з боку керівництва на місці проведення робіт відкриває перед водієм автокрана широкі можливості по зловживанню та використанню службової спецтехніки для отримання власного «лівого» заробітку. Водій може прийняти оплату за весь термін роботи, відзвітувавшись керівництву про більш короткий сплачений період. Різницю за невраховані години водій, задоволено, кладе собі в кишеню.

За одну годину не підзвітного часу роботи автокрана шофер привласнює собі 15-20 доларів, при цьому він, звичайно ж, не оплачує вартість витраченого палива. Та й знос техніки він теж не відшкодовує, не дивлячись вже на те, що у будь-якого механізму є свій обмежений ресурс роботи. Всі ці витрати поряд з витратами на пошук та залучення клієнта лягають на плечі власника бізнесу.

Обман власника при змові водія та замовника

Час роботи автокрана контролюється системою стеженняКрім обману на кількості годин, водій може вступати в змову з клієнтом, в результаті чого замовник оплачує меншу тривалість оренди автокрана. За додатковий же час проведення робіт клієнт віддає гроші безпосередньо водієві за зниженим тарифом. Шофер і замовник залишаються задоволеними успішною операцією, а власник бізнесу в результаті виявляється в збитку.

Різницю в часі між часом проведеним на об'єкті та оплаченим періодом оренди водій зазвичай пояснює різними дрібними неприємностями типу дрібної поломки, яку можна усунути прямо на місці, попаданням в дорожній затор та іншими подібними причинами. І навіть розуміючи, що водій бреше, довести обман власнику автокрана складно. Адже для того щоб викрити шофера, бізнесменові доведеться самостійно їздити по об'єктах та контролювати час виконання замовлень від початку до кінця, що зазвичай буває вкрай незручно зробити.

Перегляньте також: Як водії обманюють датчик рівня пального

Використання gps-моніторингу для точного обліку часу оренди

Як же можна проконтролювати водія за допомогою технічних засобів? На допомогу приходить супутникова система моніторингу, яка дозволяє відстежувати місце розташування спецтехніки в будь-який момент часу.

Для того, щоб почати використовувати систему супутникового стеження, досить встановити на автокран стаціонарний gps-трекер, який під'єднується до електричного кола машини та не вимагає додаткових джерел живлення. Після інсталяції такого маячка бізнесмен може на мапі стежити як за поточним місцезнаходженням машини, так і переглядати всі його переміщення за будь-який обраний період часу.

Тепер водієві автокрана буде складно обдурити власника бізнесу на кількості годин, відпрацьованих на об'єкті замовника. Бізнесмен за допомогою системи моніторингу однозначно визначає, о котрій годині автокран покинув автопарк, скільки часу він провів у дорозі, який час відпрацював у замовника, у скільки виїхав з об'єкта та о котрій годині повернувся в автопарк. Система відслідковування наочно показує весь маршрут руху техніки із зазначенням точного часу всіх переміщень.

За допомогою системи моніторингу власник бізнесу може також перевірити чесність і лояльність шофера. Встановивши gps-трекер без інформування водія, власник перевіряє звітність свого службовця, і за фактом розбіжності заявленого водієм з реальним станом справ недбайливого співробітника чекає звільнення з відшкодуванням всіх завданих збитків.

На автокран встановлюється трекер GPSavto

Запобігання угону автокрана та «лівих» підробітків

Допомагає система супутникового стеження також боротися з виїздами на «ліві» підробітки на службовій техніці. Водії при відсутності належного нагляду можуть без повідомлення керівництва виїжджати на автокрані по вихідних днях на підробітки, коли власника техніки немає в автопарку. Система моніторингу відстежить такі неслужбові поїздки і покаже їх бізнесменові. Більш того, система може в автоматичному режимі повідомляти керівництво компанії про те, що техніка в неробочий час покидає автопарк. Така можливість дозволить боротися не тільки з неслужбовими підробітками, а й з розкраданням спецтехніки, дозволяючи власникові оперативно відреагувати на угон та повернути своє майно.

Перегляньте також: Що робити, якщо gps-моніторинг на весь автопарк зараз не по кишені

Для того, щоб система моніторингу могла повідомляти власника, йому необхідно включити відправку таких повідомлень та вказати, коли виїзд з автопарку буде вважатися угоном або незаконним використанням техніки. Після цього система самостійно буде надсилати бізнесменові повідомлення про те, що техніка залишає межі автопарку.

Відстеження автокрана в програмі GPSavto

Зливання та перепродаж палива з автокрану

Ще один поширений спосіб обману, до якого вдаються водії для створення собі додаткового грошового доходу - це зливання та перепродаж палива з машини. Посилаючись на підвищені витрати пального під час вантажопідйомних робіт, шофер може регулярно зливати дизпаливо з автокрана, забезпечуючи собі непоганий прибуток у розмірі 15-20 доларів на день.

Точна фіксація системою моніторингу часу роботи допомагає керівнику дізнатися тривалість вантажопідйомного періоду, а заздалегідь розраховані витрати палива для автокрана в режимі руху та у режимі роботи крана дозволяє з високою точністю вирахувати витрата пального машиною за зміну. В результаті власник автопарку може виявити, що його витрати на оплату рахунків за паливо після впровадження системи моніторингу знизилися на 30-40% без будь-яких додаткових зусиль з його боку.

Ціна та вартість відстеження автокрана

Актуальну вартість установки обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Набирайте +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62 та замовляйте установку в любій точці України!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua