Захист автомобіля від угону за допомогою gps-трекера

Тойота Камрі один з найчастіше викрадаються в УкраїніАвтомобіль - швидкий та зручний засіб пересування, що дозволяє своєму власникові бути вільним від громадського транспорту і з комфортом переміщатися по місту у своїх справах. У той же час не варто забувати про те, що автолюбителів чекає безліч турбот та проблем, пов'язаних зі своїм автомобілем. Його потрібно постійно заправляти, обслуговувати, проходити різні ТО, купувати деталі і ремонтувати. Також машину потрібно десь паркувати, оберігати від грабіжників та викрадачів, що також завдає чимало клопоту і турбот власникам.

Щоби вберегти свою машину від зловмисників, автолюбителю необхідно подбати про надійні засоби її захисту. Як правило, для цього власники ставлять на свій автомобіль одну з найбільш поширених на ринку протиугінних систем. Безумовно, від звичайних хуліганів така система захищає досить надійно, і легко покататися на вашому автомобілі у них не вийде. Але для досвідчених викрадачів такі системи захисту не складуть будь-яких перешкод та труднощів. Як показує практика, грамотні автозлодії можуть за кілька секунд заблокувати саму «наворочену» протиугінну систему, після чого відкрити двері автомобіля, завести його двигун і спокійно поїхати. Далі за статистикою, якщо машину не знаходять протягом тижня, шансів відшукати її практично не залишається: автомобіль або розберуть на запчастини, або переоформлять на інші документи й продадуть.

Автозлодій намагається відкрити машину для угону

Як же можна убезпечити себе в таких ситуаціях? Як впевнено та надійно контролювати свою машину? Та що можна зробити для того, щоб знайти свій автомобіль, навіть якщо його вкрали? Допомогти в таких випадках зможе система супутникового моніторингу. Для цього в автомобілі десь в затишному місці розміщується невеликий gps-трекер, який отримує координати свого місця розташування й відразу ж передає їх у систему супутникового стеження. Далі система моніторингу із зібраних координат вибудовує безперервний маршрут руху і відображає весь пройдений шлях на карті у вигляді безперервної лінії. При цьому власник машини може в режимі реального часу бачити, де зараз знаходиться його автомобіль, а також де він був протягом усього дня.

У яких випадках використання системи супутникового моніторингу буде найбільш ефективним для власника? Система gps-стеження допоможе, коли:

  • машину забрав евакуатор за неправильну парковку
  • власник дав автомобіль близькій людині й хвилюється за неї
  • автовласник хоче контролювати місце розташування своєї машини
  • власник хоче отримувати повідомлення про те, що його машина несподівано почала рух
  • господареві необхідно швидко знайти автомобіль у разі його зникнення
  • та в багатьох подібних ситуаціях

Пошук автомобіля, забраного евакуатором на штрафмайданчик

У великому місті в жвавих районах часом буває непросто відшукати вільне місце для нетривалої зупинки. Тому часом доводиться залишати машину в недозволеному місці, сподіваючись швидко повернутися та поїхати далі. Крім того, частенько правила паркування змінюються дуже швидко, і там, де ще вчора можна було вільно залишати свою машину, сьогодні власника вже штрафують та забирають автомобіль на штрафмайданчик.

Порше Панамера забирає евакуатор на штрафмайданчик

Що робити, якщо така ситуація сталася з вами? Ви залишили свою машину, повернулися через кілька хвилин, а машини вже немає на місці? Адже незрозуміло, куди саме дзвонити з приводу вашого автомобіля, на який штрафмайданчик відвезли вашу машину та куди саме їхати її забирати. У такій ситуації дуже виручить gps-трекер, розміщений у вашому автомобілі. Вам досить подивитися на вашому планшеті або смартфоні, де зараз знаходиться ваша машина і куди її перевозять. У багатьох випадках вам вдасться просто наздогнати евакуатора та швиденько повернути свою машину, домовившись із співробітниками служби або заплативши всі необхідні штрафи.

Ну а якщо все ж вашу машину відвезли на штрафмайданчик, і ви пізно виявили її пропажу, вам досить подивитися на карті в системі моніторингу, де вона зараз знаходиться, після чого ви зможете забрати її назад з мінімальними тривогами й душевними переживаннями.

Відстеження поїздок близької людини

Вигляд місцезнаходження автомобіля в системі GPSavto на iPhone 4Всі ми живі люди, і всім нам властиво хвилюватися за близьких нам людей, особливо якщо вони перебувають за кермом. Частенько буває, що ви даєте свій автомобіль своїй дружині або подрузі, у якої мало досвіду водіння. Або ви подарували своєму синові-студенту новенький автомобіль, і тепер турбуєтеся, чи не "літає" він на ньому по місту. Як дізнатися, де їздять зараз близькі люди і чи все з ними в порядку?

Проконтролювати всі переміщення ваших близьких допоможе система gps-моніторингу. Встановлений у машині маячок покаже поточне місце розташування автомобіля близьких вам людей і підкаже вам, через який час ваша дружина добереться додому. Також система моніторингу покаже, чи не їздить ваш син з перевищенням швидкісного режиму. Для цього в системі можна задати обмеження по швидкості, після чого система автоматично позначить на карті ділянки, на яких автомобіль рухався з порушенням заданого обмеження.

Більше того, у системі можна побудувати звіт по перевищенням швидкості за будь-який період. Тепер, якщо ваш син перевищує заданий вами ліміт швидкості, ви будуєте звіт, наприклад, за місяць та роздруковуєте на принтері. Вам достатньо буде вручити йому даний звіт і попросити вашого нащадка їздити спокійніше. Знаючи, що батьки контролюють швидкість автомобіля, перевищень буде менше.

Постійний контроль місцеположення свого автомобіля

Як вже зазначалося раніше, автосигналізація допомагає захистити вашу машину від випадкових викрадачів, але навряд чи зможе впоратися з професіоналами. Щоб завжди тримати руку на «пульсі» і в будь-який момент часу контролювати місцезнаходження своєї машини, на додаток до протиугінною системі доцільно розмістити в автомобілі gps-трекер. Такий маячок працює безшумно, його можна помістити як усередині машини, так і зовні, наприклад, під бампером, де його не знайдуть автозлодії при швидкому огляді автомобіля. При цьому gps-трекер буде надійно і якісно фіксувати всі переміщення вашої машини і відразу ж відображати на карті її поточне місце розташування.

Вид програми ДжіПіЕсавто на Айпаді

Якщо ж машину все-таки вкрадуть, то система моніторингу допоможе дізнатися, куди саме викрадачі перегнали ваш автомобіль і де він зараз перебуває. Частенько автозлодії заганяють вкрадений автомобіль в якесь малолюдне місце для «відстою», а пізніше забирають у випадку, якщо власник не зміг знайти машину. Виявивши на мапі свій автомобіль, власникові із залученням поліції досить поїхати у вказане системою місце та забрати свою машину. А щоб автомобіль в цей час нікуди не поїхав, не забувайте замовляти опцію дистанційного блокування двигуна. Ми працюємо по всій Україні, а на нашому СТО в Києві ви можете встановити інший захист від угону.

Також викрадачі часто заганяють вкрадену машину в металевий гараж або на підземну автомобільну парковку, де не працює мобільний зв'язок. У такій ситуації, звичайно, власник не дізнається точного місця, де знаходиться його машина. Але зате він побачить увесь шлях, по якому їхав його автомобіль, і місце, звідки gps-трекер востаннє передав свої координати. Далі буде зрозуміло, де саме може перебувати автомобіль, і для його пошуку достатньо буде обшукати обмежену за розмірами підземну парковку.

Отримання повідомлень системи про різні події

Ще одна чудова можливість системи моніторингу для власника автомобіля - це налаштування отримання автоматичних повідомлень у різних випадках. Найбільш часто таку можливість використовують для контролю приїзду автомобіля на стоянку та покидання її.

Програма GPSavto повідомляє про події на електронну пошту

Уявіть, що посеред ночі ви отримуєте повідомлення від системи, що ваш автомобіль, котрий ви залишили на парковці під будинком, раптом несподівано з неї поїхав. Ви нікому ключі від нього не давали, напевно, хтось її викрадає саме зараз. У такій ситуації ви зможете оперативно звернутися у відповідні служби, а потім за допомогою відображуваного системою маршруту руху знайти та повернути свій автомобіль.

Щоб скористатися подібною можливістю, вам необхідно на мапі відзначити потрібну ділянку в якості вашої стоянки, і вказати, що ви хочете отримувати повідомлення кожного разу, коли машина перетинає задані межі парковки. Система самостійно слідкуватиме за такими ситуаціями та повідомлятиме вас про всі випадки. В якості стоянки можна вказувати декілька місць одночасно, а також обмежувати час, коли необхідно надсилати повідомлення, що може бути зручно для автоматизованого контролю за вашою машиною саме в нічний час.

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua