Бажаєте отримувати максимальний прибуток на оренді комбайна John Deere 670? Зменшити до нуля “ліві” підробітки найманих комбайнерів? Знизити нецільові витрати на ремонт та обслуговування? І значно скоротити час, який витрачається на контроль водіїв та техніки?

Тоді читайте уважно до кінця, і ви дізнаєтесь, як зробити свій бізнес з прокату комбайнів зручним, високоприбутковим та легко керованим.

Як збільшити прибутковість оренди комбайна John Deere 670 STS

Можливості супутникового стеження

Система GPS моніторингу допомагає відстежувати геопозицію вашої сільгосптехніки на постійній основі. Встановлений на John Deere трекер передає на сервер супутникового стеження докладну інформацію, з якої система вибудовує зручні для перегляду та аналізу звіти.

Використання GPS-стеження дозволяє:

  • визначати поточне розташування
  • відстежувати тривалість стоянок та простоїв
  • дізнатися про споживання палива сільгосптехнікою
  • переглядати історію поїздок за вибраний період
  • проводити розгорнутий аналіз експлуатації техніки

Датчик GPS-трекінгу на John Deere 670 STS наші фахівці встановлять та налаштують за пару годин. В результаті вам стануть доступні розширені можливості контролю вашої техніки та аналізу даних по всіх поїздках.

Точний облік оброблених ділянок

Оскільки оплату оренди здійснюють залежно від розміру обмеленого поля, для господаря комбайна важливо знати точну площу ділянки.

Власники полів зазвичай пропонують брати розміри із землевпорядних документів, у яких вказані параметри ділянки. Але насправді величина ниви може легко відрізнятися на 15-20%. Особливо типовими є такі ситуації, коли рілля знаходиться біля лісу, заболоченої місцевості або річки.

За кілька років болото могло пересохнути, річка – поміняти своє русло, а дерева та чагарник на околиці лісу засохнути чи зрубити. А який землевласник відмовиться прихопити пару соток землі до свого наділу?

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження комбайна John Deere 670 STS? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Ось і виникають ситуації, коли власник комбайна після встановлення GPS-трекера виявляє, що площа ниви, на якій він уже котрий рік збирає врожай для аграрія, насправді більша на 20%. І за 8 років співпраці бізнесмен втратив досить пристойні гроші, рік у рік безкоштовно обробляючи велику ділянку зернових.

Система GPS-моніторингу дозволяє уникнути таких випадків, допомагаючи швидко та точно дізнатися параметри ріллі. Найпростіший спосіб – виділити на карті ділянку землі, яку потрібно буде обробити. Система відразу ж визначить його площу, і ще на етапі укладання угоди допоможе скласти коректний договір.

Також розміри можна дізнатися безпосередньо на полі під час збирання врожаю. Для цього John Deere об’їжджає поле периметром, роблячи перший прохід. У системі на карті з’являється точна траєкторія руху, за якою визначаються розміри поля, яке оброблюють.

Контроль “лівих” підробітків

Комбайнери, яких бізнесмен наймає на сезонні роботи, не проти збільшити свій дохід незаконним шляхом. Такі можливості у них виникають досить часто, адже землевласники самі пропонують нелегальні підробітки.

Аграрій підходить до механізатора, який закінчує жнива на обумовленому наділі, та просить обробити ще одне невелике поле неподалік. Часу на його обмолот піде не так багато, не більше пари годин. Комбайнер за цю роботу одразу отримає половину вартості, яку фермер сплачує господарю John Deere.

Така схема вигідна всім, окрім власника комбайна. Крім прямих збитків за використання сільгосптехніки, він втрачає кілька годин у “найгарячіший” період зернозбиральних робіт. До того ж шофер ще вигадає переконливу причину, через яку техніку неможливо було використати. Зазвичай комбайнери заявляють або про порвані приводні ремені, або про зіпсовані ріжучі ножі, які потрібно було замінити. І вартість нібито використаних запчастин також сплачує бізнесмен.

Система моніторингу допомагає запобігти незаконним підробіткам на комбайні John Deere 670 STS

Якщо на техніці стоїть GPS-трекер, то подібний обман найманому співробітнику не вдасться. Система моніторингу фіксує всі переміщення техніки, а також таку інформацію, як швидкість руху, стан роботи двигуна, час зупинок, простоїв та інші відомості. Тому при виникненні спірних випадків власнику достатньо переглянути історію поїздок за потрібний період часу.

У нашій практиці було достатньо ситуацій, коли через підозри у “лівих” підробітках нам доводилося в терміновому порядку встановлювати трекер вночі в полі, поки техніка не використовується, а шофер спить. І в ряді випадків найманого службовця чекав вкрай неприємний сюрприз, коли про його “халтури” власник дізнавався за допомогою системи стеження.

Звичайно, віри такому водієві більше не було, і він втрачав вигідну роботу з обов’язковим відшкодуванням усіх витрат господареві комбайна.

Повідомлення про події

Ще одна можливість знизити кількість зловживань полягає у отриманні оперативних повідомлень. Система трекінгу може надсилати повідомлення при настанні наперед визначених подій.

Щоб одразу дізнатися про те, що збирання врожаю на полі завершено, бізнесмен може налаштувати відправлення повідомлення при перетині кордонів ділянки. Наділ, що обробляється, відзначається на карті як геозона, і при виїзді John Deere 670 STS за її межі автоматично надсилається відповідне повідомлення.

Така ж можливість буде корисною для запобігання крадіжці або несанкціонованому використанню комбайна. Місце його постійної дислокації також відзначається як геозона, і при залишанні її меж власнику буде про це повідомлено у будь-який час доби.

Система GPS-моніторингу допомагає оптимізувати обробку поля

Також повідомлення може надсилатися у разі простою машини понад 10 хвилин. Оскільки безцільна трата часу завдає прямих збитків господареві техніки, сервер моніторингу зможе надіслати повідомлення при тривалій зупинці сільгосптехніки, за необхідності додатково повідомляючи, чи двигун увімкнено.

Можливо, сталася поломка, і тоді оперативний дзвінок допоможе виправити несправність. Ну, а якщо обробка ниви закінчена, можна переїжджати на нову ділянку – і бізнесмен буде також про це своєчасно попереджений системою.

Контроль та аналіз роботи службовців

Швидкість збирання врожаю, крім технічних можливостей комбайна, залежить і від навичок фахівців за його кермом. Досвідчені комбайнери добре знають техніку, що використовується, і своєчасно виконують необхідні дії, починаючи від завчасного включення сигналу на даху для виклику зерновоза і закінчуючи оглядом ножів і підтяжкою приводних ременів.

Водії ж з невеликим досвідом можуть припускатися помилок різного ступеня критичності. Так, новачок може вибрати неоптимальну схему пересування полем, що в результаті може збільшити час обробки на 15-20% для ділянок зі складною конфігурацією.

Оскільки в сезон часу завжди не вистачає, із такими втратами не варто миритися. Так як траєкторія руху постійно фіксується, її можна проаналізувати і зрозуміти, як оптимально слід рухатися по полю такої форми.

Подібний аналіз та навчання вигідні і самому комбайнеру, адже чим більшу площу він обробить, тим вищий його заробіток. Хазяїн техніки за мінімальних витрат і зусиль отримує лояльного співробітника та економію часу в найближчий сезон збирання зернових.

Щоб збільшити прибутковість оренди вашого комбайна John Deere 670 STS, знизити нецільові витрати та якісно покращити контроль за службовцями та технікою, скористайтесь системою супутникового стеження.

Вартість GPS-моніторингу для комбайна

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати комбайн John Deere? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».