Власники комбайнів часто стикаються з необхідністю постійного контролю своєї сільгосптехніки. Їм важливо знати, де зараз знаходиться машина, скільки полів за день вона встигла обмолоти, скільки часу було витрачено на жнива і яку сумарну площу обробила за період.

Крім того, господаря Claas Lexion 480 цікавить, чи не виконують “ліві” підробітки наймані службовці і чи не зливають паливо для перепродажу. Також для нього актуальним є збір статистики щодо використання сільгоспмашин та оптимізація її експлуатації для збільшення прибутку.

Оптимізація оренди та експлуатації комбайна Claas Lexion 480

Успішно вирішити всі завдання контролю за комбайном і його використанням допоможе супутникове GPS-стеження.

Переваги системи моніторингу

Залучення супутникового стеження для комбайнів та іншої сільськогосподарської техніки в автопарку дозволяє:

  • відстежувати розташування всіх машин
  • переглядати детальну статистику з виконаних робіт
  • мінімізувати кількість неузгоджених підробітків
  • максимізувати отримання прибутку на оренді техніки
  • налагодити постійний контроль за сільгосптехнікою та шоферами
  • оптимізувати використання сільгоспмашин

Доступ до розгорнутої інформації з усіх переміщень та докладних звітів роботи власник може отримати через Інтернет як з комп’ютера, так і зі смартфона у будь-який зручний для себе час.

Встановлення трекеру

Щоб відстежувати комбайни та іншу техніку в автопарку, необхідно встановити на вибрані машини GPS-трекери. Невеликий пристрій підключається до бортової електричної мережі та в безперервному режимі пересилає на сервер свої координати та іншу супутню інформацію про функціонування сільгосптехніки.

Встановлення та точне налаштування GPS-обладнання для відстеження комбайна Claas Lexion 480 фахівці нашої компанії виконують за дві-три години з виїздом на територію замовника.

Додаток супутникового моніторингу отримує дані та вибудовує з них різні звіти, що демонструють як місце розташування комбайна та його поїздки за поточний тиждень і минулий місяць, так і детальну інформацію про роботу техніки, наприклад, витрата палива, тривалість зупинок та інші корисні відомості. Аналіз детальної інформації допоможе власнику сільгосптехніки більш оптимально розподіляти навантаження серед усіх машин в автопарку, мінімізувати зайві поїздки та збільшити прибутковість свого підприємства.

Оплата оренди за площу

При оренді комбайнів для жнив оплата йде за розмір обробленої ділянки. Тому можливість точного визначення площі земельного наділу має вирішальне значення під час розрахунків.

Зазвичай розміри земельних угідь беруться із документації, складеної та затвердженої землевпорядниками. Але який аграрій відмовиться приорати сотку-другу, якщо для цього з’являються можливості?

Зміна клімату призводить до того, що раніше заболочені ділянки суші стають доступними. Масова вирубка лісів дозволяє розширити земельний пай за рахунок колишньої посадки. А русло річки, що змінилося, подарує відмінну можливість збільшити розміри свого поля.

Система супутникового стеження допомагає швидко визначити точну величину оброблюваних угідь. Для цього достатньо виділити на карті потрібну ділянку, щоб одразу дізнатися про її параметри. Така можливість корисна ще на етапах попередніх домовленостей, коли замовник підшукує виконавця та вибирає найвигіднішу для себе пропозицію.

Інший спосіб визначення площі передбачає безпосереднє використання Claas Lexion 480 на місці. Комбайну достатньо об’їхати все поле по периметру, щоб програма моніторингу відразу ж розрахувала його величину.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження комбайну Claas Lexion 480? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Припинення незаконних підробітків

Використання комбайна для підробітку без повідомлення господаря техніки може принести водієві солідний дохід. Такі підробітки часто не потрібно навіть шукати. Аграрії, які орендували сільгоспмашину для збирання врожаю на заздалегідь обраних полях, намагаються домовитися з комбайнерами приватно про обмолот ще кількох полів.

Зазвичай йдеться про досить невеликі земельні ділянки, жнива зернових на яких займе півтори-дві години. Власник наділу пропонує водію сільгосптехніки обробити додаткове поле за півціни від повної вартості оренди. Звичайно, не повідомляючи господаря комбайна.

Найманому службовцю така пропозиція цікава, адже за кілька годин звичної роботи він отримує суму, що дорівнює заробітку за кілька днів. Аграрію також вигідний подібний підробіток, адже він значно економить на оплаті оренди дорогої техніки. До того ж збирає врожай у найкращий для цього час.

У програші виявляється лише власник сільгоспмашини. Крім того, що його залишили в дурнях, він не отримає грошей за використання його техніки. Витрачається моторесурс комбайна, зношуються ріжучі ножі та інші витратні комплектуючі. До того ж Claas Lexion 480 не буде використаний для отримання прибутку у найгарячіший сезон збирання врожаю.

Система супутникового стеження допоможе уникнути ситуацій неправомірного використання комбайна для приватних підробітків. Оскільки GPS-трекер постійно відстежує та передає координати на сервер, господар сільгоспмашини може будь-якої миті перевірити, де саме знаходиться його техніка. До того ж система моніторингу повідомляє й інші подробиці, наприклад, чи увімкнено двигун, чи опущені ножі, з якою швидкістю їде машина та інші важливі подробиці, за якими можна точно визначити, чим зайнятий Claas Lexion 480.

У нашій практиці було кілька випадків, коли власник комбайну запідозрив найманих робітників у несанкціонованих підробітках. Співробітники нашої компанії виїжджали в поле та монтували трекер на місці вночі, поки сільгоспмашина не працювала і комбайнер відсипався. Звичайно, без попередження останнього.

Потрібно було бачити приголомшений вигляд нечистого на руку водія, коли власник показав докладний список нерегламентованих робіт із точним маршрутом руху на карті! Звісно, в результаті шоферу довелося відшкодувати повну вартість всіх незаконних підробітків.

Супутникове стеження дозволяє мінімізувати незаконні підробітки на Claas Lexion 480

Контроль зливу палива

Ще одна можливість для найманих шоферів підзаробити полягає у зливі палива для подальшого перепродажу. Звичайно, можна постійно пломбувати паливний бак та заправляти машину під наглядом. Але такий порядок далеко не завжди зручний, особливо якщо техніка часто здається в оренду.

Один з найпростіших і найзручніших способів контролю розкрадання пального полягає у використанні номінального споживання. Кожен комбайн має свою номінальну витрату на 100 кілометрів. Таке значення виробник зазначає у паспорті транспортного засобу.

Також номінальне споживання можна дізнатись експериментальним шляхом. Для цього сільгоспмашину протягом двох-трьох тижнів використовують для збирання врожаю, пломбуючи при цьому бак після кожної заправки. Потім використаний об’єм палива ділять на сумарний пробіг. Звичайно, слід враховувати, що в режимі обмолоту та простої поїздки з місця на місце споживання буде різним. Але середнє значення витрати досить точно відображатиме реальний стан справ.

Далі номінальне споживання можна використати для контролю водіїв. Система моніторингу парою кліків показує сумарну дистанцію, причому можна окремо виділити як режим жнив, так і переїзду з одного поля на інше. Простий розрахунок покаже, скільки палива було витрачено за вибраний період.

Якщо розраховане значення та фактичні обсяги палива значно відрізняються, то найманий комбайнер зливає та перепродує пальне, забезпечуючи собі непоганий дохід. Маючи на руках подібне обґрунтування, власник може прийняти рішення, що робити з таким шофером далі.

Захист від крадіжки

Супутниковий моніторинг дозволяє захистити сільгосптехніку від зникнення, а у разі її крадіжки – швидко визначити поточне місце розташування та повернути назад. Подібний контроль відбувається автоматично без втручання людини.

Працює такий захист наступним чином. Найчастіше техніку викрадають з місця постійної дислокації, оскільки на полі Claas Lexion 480 знаходиться під наглядом водія. В автопарку захист периметра не завжди буває надійним та якісним. Найчастіше комбайн у сезон перебуває на госпдворі взагалі без будь-якої охорони чи надійного нагляду.

Щоб захистити техніку від угону, необхідно налаштувати автоматичне надсилання повідомлень у разі, якщо сільгоспмашина залишає межі свого постійного місця стоянки. Для цього на карті в системі GPS-моніторингу виділяється область із сільгоспмайданчиком. При перетині кордону вказаної геозони власнику негайно надсилається повідомлення із заздалегідь складеним текстом. При необхідності можна вказати час, коли система надсилатиме такі повідомлення, наприклад, тільки в нічний час і на вихідних.

При отриманні повідомлення у випадку, якщо виїзд комбайна за територію не був узгоджений, господар машини знатиме, що його техніку хтось викрадає прямо зараз. Щоб уникнути зникнення власності та швидко повернути машину, власнику достатньо відразу ж звернутися до поліції та надати необхідну інформацію про поточне місцезнаходження комбайна.

Щоб налагодити постійний контроль за комбайном Claas Lexion 480, максимізувати прибуток на оренді та мінімізувати до нуля кількість “лівих” підробітків, скористайтесь нашою системою супутникового відстеження.

Вартість GPS-моніторингу для комбайну Claas Lexion 480

Вам також необхідно відслідковувати комбайн Claas Lexion 480 та контролювати найманих шоферів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».