Кожен власник потужного трактора Deutz-Fahr, вклавши значні суми у його придбання та утримання, прагне ефективно використовувати сільгоспмашину та отримувати максимальний прибуток від експлуатації подібної техніки.

Щоб знизити нецільові витрати та тримати під контролем усі переміщення сільгосптехніки, варто скористатися системою супутникового стеження. Встановлення GPS-трекера на трактор дозволяє:

  • відстежувати усі поїздки в режимі реального часу
  • знизити до нуля кількість “лівих” підробітків
  • надійно контролювати найманих трактористів
  • оптимізувати використання сільгосптехніки

Покращуємо ефективність експлуатації трактора Deutz-Fahr за допомогою супутникового стеження

Система супутникового моніторингу надає власнику можливість перегляду у будь-який час детальної інформації по всій техніці, яка оснащена трекерами. Використовуючи комп’ютер або телефон, керівник може побачити, де зараз його трактори, де вони їздили тиждень і місяць тому, і дізнатися докладну статистику по всіх поїздках.


Припинення нерегламентованих підробітків

Наявність потужного трактора у своєму розпорядженні породжує у найманих шоферів спокусу підзаробити, не повідомляючи власника техніки. Такі можливості регулярно виникають при виконанні сезонних робіт та виїздах у поля. Причому трактористам навіть не потрібно шукати когось, власники земельних ділянок можуть прямо під час роботи на полі підходити до шоферів з пропозицією додаткового заробітку.

Як правило, найчастіше найманим працівникам пропонують зорати невелику ділянку за півціни від повної вартості оренди сільгоспмашини. Аграрій економить на сільгоспробітах, а шофер отримує за годину-півтори роботи значну надбавку до своєї платні.

Вигідна така схема всім, окрім господаря Deutz-Fahr. Крім того, що власник недоотримує прибуток за експлуатацію техніки, витрачається моторесурс, спалюється паливо, яке також ніхто не має наміру компенсувати. До того ж півтори години простоя через уявну поломку, на яку посилатиметься тракторист, у сезон проведення сільгоспробіт теж обходиться дорого.

Використання супутникового стеження дозволяє уникнути подібних “лівих” підробітків. Оскільки система фіксує всі переміщення техніки, власник легко зможе перевірити, чи працював у вказаний час поломки трактор або ж стояв на одному місці.

У разі виявлення несанкціонованих робіт недбайливому шоферу доведеться відшкодувати повну вартість оренди сільгосптехніки та сплатити витрачене на підробіток паливо. І, цілком імовірно, попрощатися з посадою.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження трактора Deutz-Fahr? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Контроль трактористів Deutz-Fahr

Непоодинокі випадки, коли досвідчені професійні водії схильні до алкоголізму і час від часу йдуть у запій. Декілька днів поспіль вони можуть не виходити на роботу, а перед керівництвом відговорюватися роботами на далеких ділянках.

Система моніторингу чітко покаже, чи виїжджав трактор на зазначені поля, коли саме там знаходився і який обсяг робіт був виконаний. Тому запійному трактористу не вдасться безкарно прогуляти кілька днів, отримавши при цьому зарплатню в повному обсязі.

Не вдасться у безладних трактористів манкувати своїми обов’язками при проведенні обробки полів пестицидами або підгодівлі добривами. На відміну від орання земельних наділів, при якому чітко видно оброблені площі, розбризкування добрив та засобів захисту рослин не так очевидне. Тому у шоферів може виникати спокуса не виконати весь обсяг робіт, поспати пару годин на узбіччі і потім звітувати про повністю виконане завдання.

Система моніторингу контролює всі переміщення техніки та дозволяє у будь-який момент переглянути детальний звіт. У ньому буде видно всю траєкторію руху трактора на оброблюваному полі. І якщо шофер звітує про повне виконання завдання, а у звіті видно, що трактор проїхав лише половину поля і дві години стояв без руху, то недбайливому службовцю навряд чи вдасться відбутися простою доганою.

Супутниковий моніторинг дозволяє поставити на контроль використання трактора Deutz-Fahr

Адже відсутність підгодівлі добривами чи обробки пестицидами поля катастрофічно впливає на врожайність. Невиконання бодай одного з цих пунктів загрожує значними збитками власнику поля. Тому своєчасний контроль грає надзвичайно високу роль успішного ведення сільського господарства.

Контроль за орендою трактора

Контроль за всіма переміщеннями сільгосптехніки по полю також дуже важливий у разі, коли власник земельного наділу бере техніку в оренду. Правильне оброблення поля згідно з усіма розпорядженнями агрономів надасть значного впливу на майбутній урожай і розмір прибутків. Тому для аграрія також актуальна можливість перегляду всіх поїздок сільгосптехніки по земельних угіддях.

У системі моніторингу існує можливість надання субаккаунта для третіх осіб. Власник Deutz-Fahr може самостійно створити подібний обліковий запис та дозволити орендарю переглядати поїздки сільгосптехніки за обраний період.

Такий моніторинг є вигідним для обох сторін. Землевласник переконується в коректності всіх робіт на його земельній ділянці і перспективності співпраці з даною компанією. Господар сільгосптехніки крім поліпшення ділової репутації за допомогою системи супутникового стеження може чітко контролювати розміри полів, що обробляються, і отримувати оплату за прокат тракторів пропорційно проведеним роботам.

До того ж орендар може використовувати звіти з обробки полів для більш точного планування агротехнічних робіт. Провівши детальний аналіз з виду орних робіт, кількості внесених добрив та засобів захисту рослин та інших робіт, та співвіднісши з отриманим урожаєм, аграрій може прийняти рішення про доцільність посіву тих чи інших культур у майбутньому та скоригувати їхню обробку.

Аналіз звітів усіх переміщень трактора Deutz-Fahr допомагає покращити врожайність посівів

Оптимізація використання трактора

Збір статистики з усіх поїздок допомагає власнику провести детальний аналіз та оптимізувати експлуатацію сільгосптехніки. Наприклад, можна уникати непотрібних поїздок для зміни обладнання, якщо в гарячий сезон повернення на базу з подальшим виїздом на поле займає багато часу. Або використовувати для орання більш потужні види тракторів, хоча їхнє залучення і виглядає необґрунтовано непродуктивним.

Адже в результаті може виявитися, що потужніший трактор з менш вузьким орним обладнанням на певних видах ґрунту справляється з роботою швидше та обробляє землю якісніше. Зробити такі висновки можна лише з допомогою зібраних даних у системі супутникового стеження.

Навчання водіїв

Молоді водії часто не мають достатнього досвіду водіння трактора і схильні робити елементарні помилки при експлуатації Deutz-Fahr. У більшості випадків такі помилки виникають не через лінощі або злий намір, а лише через відсутність належної практики. Наприклад, недосвідчений тракторист може неправильно виконувати розвороти в кінці поля під час орання або посіву зернових.

У першому випадку грунт може бути зораний недостатньо або навпаки стане надмірно м’яким. При посіві зерна може бути порушена розрахункова щільність висадки насіння на одиницю площі, через що посадка може не зійти зовсім або бути занадто густою. Крім перевитрати посівного матеріалу та нераціонального використання орних земель, подібна недосвідченість загрожує перевитратою пального та марною втратою часу.

Керівництво може вивчити траєкторії поїздок кожного водія та при виявленні зайвих “петель” та неоптимальних переміщень вжити заходів для усунення такої небажаної поведінки. Як завжди, директорат має кілька виборів: звільнити недбайливих співробітників, перевести на більш просту посаду або зайнятися їх навчанням.

Якщо водій небезнадійний і йому не вистачає досвіду, достатньо пояснити правильну тактику руху на полі при оранні, обробці пестицидами або посадці насіння. Якщо ж подібне навчання не приносить позитивних результатів, простіше позбутися безглуздого співробітника, перевівши його на простіші завдання, такі як перевезення, вантажно-розвантажувальні роботи, або ж звільнити зовсім.

Щоб мінімізувати нецільові витрати на обслуговування вашого трактора та максимально збільшити прибутковість від його експлуатації, скористайтесь нашою системою супутникового GPS-стеження.

Вартість GPS-моніторингу для трактора Deutz-Fahr

Вам також необхідно відстежувати трактор Deutz-Fahr та контролювати найманих шоферів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».