Оренда самоскида Scania – зручна послуга, коли потрібно перевезти сипучі матеріали, вивезти сміття чи землю, привезти граніт та щебінь для будівництва. Потенційним клієнтам вигідна погодинна оплата, власнику прокат вантажівки дозволяє забезпечити стабільний дохід.

Здавалося б, усі задоволені. Поки в справу не вступає людський фактор і наймані службовці не починають крутити власні інтриги і вибудовувати схеми “лівого” заробітку на автотехніці, яку використовують для роботи.

Як збільшити прибутковість оренди самоскида Scania за допомогою GPS-трекінгу


Як бізнесменові убезпечити себе від несумлінних водіїв? Що допоможе контролювати самоскиди Scania та іншу вантажну техніку? За допомогою чого можна налагодити цілодобовий контроль за автопарком і будь-коли дізнатися, де знаходяться вантажівки?

На допомогу приходить супутникова система GPS-моніторингу. Вона дозволить у режимі 24/7 відстежувати місцезнаходження машин та збирати докладну інформацію поїздок. З отриманих даних система автоматично формує зручні звіти як для окремих вантажівок, так і по всьому автопарку відразу.

Який трекер вибрати для відстеження автомобілів

GPS-трекери можна умовно поділити на два типи: переносні та стаціонарні. У кожного з них є свої переваги та недоліки, і який з них вибрати, залежить від ваших завдань.

Як переносні, так і стаціонарні трекери оснащуються якісною електронною начинкою та надійним програмним забезпеченням. Їх використання дозволяє надійно визначати координати з високою точністю навіть у зоні невпевненого прийому сигналу супутників, наприклад, у місцях із щільною міською забудовою.

Переносні трекери характеризуються невеликими розмірами, ємним акумулятором, заряду якого вистачає більш ніж на 1500 кілометрів пробігу, та можливістю швидкого встановлення за допомогою магнітного кріплення. Але такі пристрої стеження необхідно регулярно заряджати, тому краще їх використовувати для моніторингу нерегулярних поїздок або різних автомобілів автопарку.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження самоскиду Scania? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Стаціонарному трекеру не потрібне додаткове живлення, оскільки він підключається до електричної мережі автомобіля. При досить невеликих розмірах електронний блок легко заховати в надрах машини, тому при візуальному огляді знайти пристрій досить складно. Переставити на інший автомобіль також можливо, але для цього необхідно провести додатковий монтаж та налаштування.

Тому якщо власник вантажівки Scania хоче перевірити водіїв протягом кількох тижнів, слід скористатися переносним трекером на магнітах. Якщо ж потрібно постійно відстежувати одні й ті ж машини, то краще використовувати стаціонарні пристрої.

Контроль використання самоскида

Встановлений на вантажівці GPS-трекер у режимі реального часу передає поточні координати. Розташування самоскида можна відразу побачити на карті. Всі переміщення доступні як для оперативного відстеження, так і для перегляду за певний період в минулому.

Більше того, система повідомляє інші параметри роботи автотехніки. З одержуваних даних стає зрозуміло, чи працює в даний момент двигун машини, чи стоїть на місці вантажівка або рухається, де саме вона зупинялася та на який час.

Тепер шоферам не вдасться відбутися загальними фразами про раптову несправність Scania або пробите колесо. На графіках буде видно детальний маршрут руху вантажівки, з точною вказівкою часу.

І якщо власник бачить, що в обумовлений водієм період несправності машина їхала, причому зовсім в іншому місці, то найманий службовець буде змушений дати детальні пояснення про таку розбіжність. Спійманому на обмані співробітнику доведеться відшкодувати вартість оренди вантажівки та, очевидно, розпрощатися із робочим місцем.

Докладна історія поїздок

По кожному трекеру, що змонтовано на машинах, у системі стеження можна переглянути докладну історію переміщень за обраний період. Така можливість корисна у разі, якщо виникають суперечливі ситуації та підозри у несанкціонованому використанні самоскида. Вибравши потрібний проміжок часу в системі, власник на карті бачить детальний маршрут руху Scania.

На карті в системі GPS-моніторингу відображається повний маршрут самоскида Scania

Також бізнесмен може перевірити інші параметри експлуатації машини. Так, власнику доступна інформація про те, як часто порушував обмеження швидкості водій, наскільки агресивно водить автотехніку, давлячи до упору педаль газу, і яка витрата палива по всіх поїздках.

Відомості про споживання пального корисні і у разі виникнення підозр про злив та перепродаж палива. Навіть простий підрахунок номінального споживання солярки покаже приблизні витрати за вибраний період.

І якщо власник самоскиду Scania виявить значну розбіжність із тими даними, які за фактом заявляє водій, то останньому доведеться пояснити причини “усушки та утряски” пального.

До того ж для точного обліку палива на автомобіль достатньо встановити додатковий датчик, який зчитує докладну інформацію з CAN-шини та передає її до системи супутникового стеження спільно з геопозицією. Ця інформація також буде доступна для детального перегляду та аналізу.

Повідомлення про події

Систему GPS-стеження можна налаштувати на надсилання миттєвих повідомлень за різними подіями, такими як виїзд за вказану територію, перевищення швидкості, занадто тривалі зупинки та інші причини.

Власник самоскида та довірені особи самостійно налаштовують подібні повідомлення залежно від завдань. Так, наприклад, бізнесмен може відстежувати, чи відхиляється машина від заданого шляху. Така можливість корисна, якщо самоскид орендували на один-два тижні для човникових перевезень за одним і тим самим маршрутом, і оплата відбувається за кількість виконаних рейсів.

Система моніторингу повідомляє про важливі події власника самоскида Scania

У системі моніторингу можна заздалегідь намалювати обмежену зону, яка включає повний маршрут поїздок. При цьому можна вказати і період часу, коли потрібно відстежувати, чи знаходиться вантажівка на заданому шляху. І якщо водій захоче з’їздити у власних справах замість запланованих перевезень, система відразу надішле повідомлення керівнику про порушення.

Такий функціонал допомагає бізнесмену дисциплінувати найманих службовців і не втрачати прибуток через безвідповідальність шоферів самоскида.

Захист вантажівки від угону

GPS-моніторинг допомагає вберегти самоскид Scania від крадіжки, особливо в нічний час або у вихідні, коли вантажівка не використовується і простоює в автопарку.

Оскільки система супутникового стеження постійно отримує дані про місцезнаходження автомобіля, раптова зміна геопозиції не пройде безслідно. Реалізувати таке оперативне виявлення автотехніки та захистити машину від викрадення можна наступним чином.

Місце постійної дислокації вантажівки виділяється на карті та маркується як спеціальна геозона. Потім налаштовується надсилання негайних повідомлень при перетині кордону вказаної зони.

Якщо злодіям вдалося проникнути в автопарк і виїхати на самоскиді з території, власник та авторизовані співробітники відразу отримають повідомлення про незапланований виїзд машини. Бізнесменові залишиться тільки повідомити поліцію про викрадання техніки, щоб якнайшвидше отримати свою вантажівку назад.

Якщо ви бажаєте максимально ефективно розпоряджатися своїм самоскидом Scania і збільшити доходи від його оренди, скористайтесь нашими послугами супутникового стеження.

Вартість GPS-моніторингу для самоскида

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати самоскид Scania? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».