Стеження за вівцями, козами та кіньми за допомогою GPS-моніторингу

На одну-дві вівці вішається gps маячокУ сільському господарстві вирощування тварин різних м'ясо-молочних порід є тією галуззю діяльності, яка за будь-яких умов буде користуватися гарним купівельним попитом. М'ясо, молоко, шерсть тільки ростуть в ціні та обіцяють аграріям хороші прибутки. Але в той же час розведення дрібної та худоби пов'язано з безліччю труднощів, серед яких можна назвати і загальний невисокий рівень доходів населення, і постійні фінансові кризи поряд з зайвою зарегульованістю і непрозорістю податкової політики в області ведення сільського господарства.

Крім фінансових та юридичних труднощів, у власників тваринницьких ферм вистачає й інших турбот, пов'язаних з щоденним доглядом за годованцями, їх утриманням та годуванням. Господарі виганяють свої стада на випас, часто на досить тривалий термін від декількох днів до декількох місяців. На рясно порослих соковитою травою луках тварини швидко ростуть і нагулюють вагу. При цьому залишати на самоплив випас свого стада не можна, адже на пасовищах їх підстерігає безліч небезпек, починаючи від нападів вовків і закінчуючи цілеспрямованим угоном зловмисниками.

Відстеження корів вберігає їх від втрати та крадіжки

Як же власнику захистити свої інвестиції, як убезпечити себе від втрати або крадіжки своїх тварин? На допомогу в такій ситуації приходить gps-трекер, який в будь-який час показує господареві точне місце розташування худоби на випасі. Використання системи gps-моніторингу допоможе власнику:

  • Зберегти тварин
  • Заощадити час та сили
  • Зберегти свої фінанси та інвестиції

Охорона овець та кіз за допомогою gps-трекерів

Вівці, як і кози, є стадними тваринами та завжди слідують за ватажком отари. Ієрархія в стаді сувора, тому лідер завжди один. Тому досить направити ватажка стада в потрібному напрямку, як всі інші тварини тут же кинуться за ним слідом.

Вівці під наглядом GPSavto

Цим прийомом часто й користуються досвідчені злодії. Коли стадо знаходиться на випасі без особливого нагляду, достатньо захопити за собою ватажка, щоб роздобути собі всю отару. Втім, можливі й інші варіанти крадіжки, коли злодії по-швидкому відсікають частину стада, ловлять їх або відразу заганяють у вантажні автомобілі та відвозять геть.

Крім того, кози і особливо вівці, залишаючись без достатнього нагляду, можуть йти в пошуках соковитої трави та води дуже далеко. Також тварини можуть чогось злякатися, наприклад, диких хижаків, і, рятуючи своє життя, втекти всією отарою досить далеко від звичного місця випасу. У тій місцевості, де відкритих і нічим необмежених лугів багато, знайти зникле стадо буде досить проблематично.

Щоб запобігти пропажі своїх тварин, власник може скористатися послугами супутникового моніторингу. Для цього достатньо начепити невеликі gps-трекери декільком тваринам, ватажкові стада і тим вівцям або козам, за ким найохочіше йдуть інші. У густій та довгій вовні компактний за розмірами gps-маячок буде зовсім непомітний для злодіїв, а потужного акумулятора вистачає, тривалий період автономної роботи. За допомогою трекера власник може стежити за поточним місцезнаходженням ватажка та обраних тварин, і, як наслідок, всього стада.

На одній з овець одягнений пристрій стеження GPSavto

У випадку, коли вся отара загубилася і пішла кудись далеко, господареві отари досить подивитися на карті, де саме зараз знаходяться його вихованці. Система моніторингу з високою точністю покаже поточне місце розташування стада і вкаже весь шлях, по якому рухалися тварини. Така можливість буде корисна для того, щоб знайти відсталих або заблукалих овець і кіз.

Якщо ж хтось вкрав частину тварин, то наявність маячка допоможе господареві дізнатися, куди саме відвезли його власність, і з залученням органів правопорядку оперативно повернути своїх тварин.

Корисна буде система супутникового моніторингу і для автоматизованого стеження за стадом. Для цього господареві отари необхідно задати на мапі межі ділянки, на якому мають пастися його вівці та кози. Якщо стадо раптом виходить за задані межі пасовища, система автоматично надішле власнику повідомлення про це. Господар зможе задати на карті нові кордони випасу для подальшого спостереження, або ж перегнати отару на інше пасовище.

Відстеження овечки в програмі GPSavto

Відстеження коней за допомогою системи gps-стеження

Розводити коней досить вигідно, адже ці тварини розумні та невибагливі, а в літній період можуть спокійно прогодуватися самостійно. Для випасу скакунів немає особливої необхідності їх стриножувати, адже табун зазвичай не йде далеко від тваринницької ферми, хіба що забреде кудись у пошуках більш соковитої трави. Як правило, зазвичай табун перебуває під наглядом пастухів, але за наявності розумного ватажка табуна тварини можуть пастися й самостійно.

За допомогою gps трекера ви завжди знаєте де кінь

У той же час коні - досить дорогі тварини, а деякі їх види можуть коштувати кілька десятків тисяч доларів. Втім, і у втраті тварини поширеної породи для власника немає нічого хорошого, адже навіть звичайнісінький кінь коштує кілька сотень. Тим часом на випасі тварин підстерігають найрізноманітніші несподіванки і проблеми. Гроза може налякати тварин, а проливний дощ змиє всі сліди і не залишить власнику надій на швидкий пошук табуна. Дикі вовки також можуть влаштувати на них полювання, та наляканий табун за короткий час опиниться за десятки кілометрів від того місця, де залишав їх господар. Та й нечистих на руку і охочих до чужого добра ділків теж вистачає. Що їм вартує потихеньку перегнати весь табун в інше місце на яке-небудь далеке пасовище, де їх ніхто не шукатиме, й далі робити з ними що завгодно?

З точним відстеженням місцезнаходження коней відмінно справляється система супутникового моніторингу. Як показує практика, достатньо начепити на 2-3 тварини у табуні компактні gps-трекери, щоб завжди бути впевненим у їх місцезнаходженні. При цьому навіть пропадає необхідність у постійному нагляді за тваринами, адже в будь-який момент достатньо скористатися електронною картою, щоб визначити, де саме зараз перебувають підопічні.

Більше того, власник може самостійно встановити межі дільниць, при перетині яких він буде відразу ж отримувати повідомлення про те, що табун покидає задану місцевість. Система супутникового стеження відразу ж надсилає таке повідомлення, після чого власник може побачити, куди направляються його тварини, і при необхідності перенаправити їх на інший випас.

Також може бути корисна і можливість відслідковування швидкості переміщення табуна у разі виникнення будь-якої загрози для тварин. Адже якщо раптом коням доводиться рятуватися втечею від зовнішньої загрози, то господареві явно прийшов час втрутитися. Для цього в системі моніторингу можна налаштувати повідомлення, які будуть автоматично відправлятися власнику табуна у випадку, якщо швидкість руху перевищить задані значення. У цьому випадку господареві достатньо буде подивитися на карті місце розташування табуна, щоб оперативно під'їхати в позначене місце і усунути виниклу загрозу для своїх вихованців.

Як виглядають пристрої та їхню вартість дивіться в розділі Моніторинг тварин

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua