Автозлодії все частіше викрадають машини з громадських місць. Київ - в числі лідерів.

вкл. .

Злом автомобіляЗа відомостями МВС України, цього року в автомобільних злодіїв зростаючою популярністю стали користуватися машини японського автопрому, виготовлені такими компаніями як Toyota, Honda та Lexus. З недорого сегменту викрадачів більше цікавить автотехніка ВАЗ та Daewoo. На японських автомобілях зловмисники перебивають номера, готують нові пакети документів, часто їх не відрізнити від оригінальних та навіть успішно проходять перевірку по базах ДАІ, після чого їх перепродують. І якщо у дорогих автомобілів ще є незначний шанс бути знайденими колишніми господарями, то у власників бюджетних Жигулів та Дайву ймовірність знову сісти за кермо своєї машини близька до нуля, оскільки такі автомобілі практично відразу розбирають на запчастини для подальшого розпродажу.

Згідно зі статистикою МВС, сумарна кількість угонів в 2015 році залишилося приблизно на тому ж рівні в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року. Лідером по крадіжкам автомобілів є Київ, в якому кількість автоугонів виросла на 12%. Співробітники МВС пояснюють цей факт великою кількістю переселенців зі східних регіонів. Також значно збільшилося число крадіжок машин в Луганській області. При цьому способи викрадення злочинці використовують самі різні, починаючи від банального злому дверного замка на слабозахищених машинах та закінчуючи сканером секретних кодів сигналізації на дорогих автомобілях. Знаючи, як діють викрадачі, можна захиститися від випадкових викрадень та зберегти свою машину в недоторканності.

Найулюбленіші місця та марки викрадачів

За свідченнями власників дорогих автомобілів, все частіше угони відбуваються на парковках біля торгових центрів, кінотеатрів та в інших громадських місцях. При цьому викрадачі діють за досить простою схемою з використанням дорогої скануючої апаратури. Коли власник припаркованої машини ставить її на сигналізацію, викрадач, що знаходиться в безпосередній близькості від автомобіля, перехоплює за допомогою скануючого пристрою код сигналізації для подальшого проникнення в машину. Злочинці діють в парі: один слід за власником автомобіля, попереджаючи в разі несподіваного повернення господаря свого напарника. Другий же, дочекавшись остаточного відходу власника, спокійно відкриває машину за допомогою перехопленого коду сигналізації, сідає за кермо та від'їжджає. Після цього викрадений автомобіль залишають на кілька днів на «відстій», заганяючи машину в підземний паркінг, закритий гараж або просто залишаючи її в якомусь малолюдному місці. Якщо власник не знаходить свій автомобіль «по гарячих слідах», машиною займаються спільники викрадачів, готуючи її до продажу або розбираючи на запчастини.

Щоб убезпечити себе від подібних викрадень, автовласникові варто завести звичку закривати свою машину двічі - один раз відразу по виходу з автомобіля і вдруге повторно через 15 секунд, відійшовши від своєї машини. У цьому випадку у викрадачів менше шансів перехопити код блокування центрального замка, адже кожного разу він генерується випадковим чином. Також бажано закривати двері на механічний замок: автозлодії не люблять возитися з такого типу замками в людних місцях, адже поруч завжди є більш доступний автомобіль, залишений менш завбачливим та безтурботним господарем.

Заможним автовласникам можна порекомендувати охоронні системи нестандартних конфігурацій, які, на відміну від масових моделей, досить складно зламати. Але коштує така автосигналізація досить дорого і буде далеко не всім власникам машин по кишені. Більш доступним і надійним способом контролю за своїм автомобілем є GPS-трекер, який дозволяє в режимі реального часу відстежувати місце розташування своєї машини. Автовласник в будь-який час може подивитися, де ж зараз знаходиться його машина, та відстежити повний маршрут її руху. Більш того, система супутникового моніторингу зуміє попередити власника, що машина несподівано для її господаря почала рух з місця паркування, приславши повідомлення про це на смартфон. У такому випадку власник автомобіля може оперативно звернутися до МВС і заявити про викрадення, після чого, використовуючи дані про маршрут руху та поточного місцезнаходження машини її можна швидко знайти та повернути власнику, затримавши при цьому зловмисників на гарячому.

Навіть якщо власник машини не зміг вчасно відреагувати на повідомлення системи про зникнення машини, у нього все ще залишається хороша можливість знайти свою техніку. Для цього господареві автомобіля досить подивитися на карті в системі моніторингу, куди саме перегнали його машину та де вона знаходиться зараз, після чого він може із залученням відповідних служб повернути своє майно назад.

Існує також багато критики з приводу того, що викрадачі використовують глушилки сигналів та gps-трекер стає марним. Потрібно пам'ятати, що глушилка - це герератор сигналу і вона не завжди глушить весь сигнал. Бувають випадки, коли вона придушує GSM сигнал, але пристрій в цей час записує шлях руху в пам'ять та при першій можливості вивантажує всі дані на сервер. Також можна самому приховано встановлювати автономні gps-трекери з великим акумулятором або трекер на магніті за межами салону автомобіля. У такому випадку кузов автомобіля буде виступати екраном для глушилки розташованої в салоні і gps-трекер буде відмінно працювати при використанні засобів придушення сигналу.

Звичайно, піклуючись про безпеку автомобіля не варто обмежуватися одними електронними пристроями. Із механічних пристроїв рекомендуємо Вам встановити на нашому київському СТО Блокіратор педалі гальма та різноманітні недорогі секретки, що вигадуються під вашу машину індивідуально.

Ваше авто залишається тільки вашим

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua