Чи можуть талони на бензин контролювати водія

Талони на заправку бензином А-95Паливні талони - зручний засіб розрахунків при частій заправці автомобілів бензином, дизелем, газом. У більшості випадків цими талонами користуються власники автопарку або компанії, що мають на балансі транспорт. Головна зручність паливних талонів в тому, що за їхньою допомогою автотранспорт підприємства можуть заправляти самі водії, при цьому, не використовуючи готівку. Також, попередня закупівля цих талонів, захищає від можливого стрибка цін на паливо, що дозволяє не великим організаціям разово скоротити витрати.

Облік паливних талонів.

Як в організаціях проводиться контроль за витратами талонів на паливо? Знаючи приблизні витрати автомобіля, бухгалтерією (механіком, власником) шоферу видаються талони на ту кількість кілометрів, які він повинен проїхати, виконуючи доручення керівництва. Потім, водій звітує про пройдений ним кілометраж. Перевірити, де цілий день їздив автомобіль не можна, можна тільки по його одометру знати пройдену відстань. Це дає водієві, який не контролюється, можливість розпоряджатися транспортним засобом на власний розсуд.

Перегляньте також: Захист автомобіля від угону за допомогою gps-трекера

Після повернення з поїздки, водій пред'являє для звітності чеки, які він отримав при отоварювання на заправці певної кількості талонів. Є кілометраж, і є чек на заправку автомобіля. Все на перший погляд правильно, якби не одне «але». Пройдений шлях транспортного засобу (тз) по одометру може бути шофером накатаний де завгодно. Систематичність такого списання паливних талонів, призводить до непоправних збитків власника тз і додатковому постійному доходу шофера.

Як припинити нецільове використання транспортних засобів.

Щоб автомобіль, що заправляється за талонами, був під повним контролем не потрібно вигадувати нічого надприродного - для цього існує готове рішення. Власнику автопарку в контролі над його транспортом допоможе глобальна система супутникового стеження. Звернувшись в компанію GPSavto, її фахівці нададуть вичерпну інформацію про роботу gps-моніторингу для контролю транспортних засобів, а також встановлять і налаштують цю систему контролю. Наш досвід показує: обладнавши машини системою супутникового стеження, власник буде приємно здивований скороченням витрат на паливо та на інші витратні матеріали, що вимагають утримання машин.

Кілька місяців тому ми допомагали своєму клієнтові зупинити махінації з паливом. Запитаєте: як ми то робили? Ми виявили махінації на одному автомобілі, а клієнт по аналогії провів ту ж процедуру на інших машинах. На автомобілі був бак 500 літрів. Водій після поїздки віддавав чеки після заправки господареві. Ми перевірили час в чеках та час зі звіту програми GPSavto. Як виявилося дата в чеках збігається, а час різниться, хоча і не у всіх чеках, в половині чітко збігається час заправки з часом стоянки автомобіля на заправці. Як ми потім з'ясували, якщо збігається час в чеку, то й автомобіль стояв на заправці не менше 25 хвилин, поки заправлявся. Якщо час в чеку не співпадає, тоді автомобіль як правило стояв на заправці 5-6 хвилин, чого вистачало на пошук потрібного чека в коробочці біля каси. Але було й те, чого ми не очікували, іноді час на чеку був на 15-30 хвилин пізніше того, коли заїжджав водій на заправку. Керівництво заправок на наші запитання відповідало: чек підробити неможливо, тому що інформація з касового апарату йде відразу в податкову! З цим не посперечаєшся. Як нам потім вдалося з'ясувати, відвідавши заправки і представившись водієм, за шоколадку можна купити чек, пробитий наперед хвилин на 30. Такий чек потім, напевно (ми так здогадуємося), видаляється з програми і не йде в податкову. Паливо відповідно по ньому не відпускається, тому порушення законодавства не відбувається. Господар транспортного засобу обманюється, а талони на паливо гарненько продаються. Погодьтеся, талони продавати приємніше, ніж возитися з паливом і мати неприємний запах на руках. Але цього більше немає, ми вирахували всі невідповідності та як наслідок розкрадання палива.

Ось приклад звіту по стоянках з програми GPSavto, він показаний для нашого автомобіля, так як дані про клієнтських автомобілях ми не маємо права розголошувати згідно договору:

Звіту по стоянках автомобіля з програми GPSavto

Хочете подивитися, як виглядає відстеження автотехніки? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Чи можна купити у найманого водія талони на бензин.

Напередодні ми з робочим візитом відвідали приватного підприємця власника автопарку. Пояснювали як відбувається розкрадання і що його водії, а в автопарку 8 Ланосів, спокійно продають талони на бензин. Пояснювали, що наданий чек за використання паливного талона ще не означає, що водій дійсно заправляв автомобіль. На заправці легко можна підібрати той чек, який потрібен буде для звітності. А якщо є чек, то не використаний талон можна продати або заправити свій власний автотранспорт. Але директор компанії сказав, що не вірить у все це і нічого на автомобілі встановлювати не буде. У них ведеться жорсткий облік пробігу і водії просто нічого не можуть вкрасти. Відсутність готівки та заправка талонами взагалі повністю виключають крадіжку палива. На жаль керівник підприємства залишився при своїй думці.

Після переговорів, прямуючи до автомобіля, нам на очі попалися двоє шоферів, що тут працюють. Вони стояли та палили. Трохи поговоривши з ними, ми легко змогли придбати талони на бензин, якими ці працівники повинні були заправити свій службовий автомобіль. Ми купили 30 літрів А-95, кожен літр нам обійшовся на 3 грн дешевше, ніж на заправці!

Талони на бензин А-95

Перегляньте також: Як надійно контролювати витрати палива за допомогою GPS-трекера

Талони на бензин

Ось так легко можна купити талони у водіїв підприємства, власник якого не використовує в контролі своїх підлеглих систему супутникового стеження. Ми заїхали на заправку та успішно заправили свою машину, до речі бензин відмінний :)

Заправка ТНК

GPS контроль автотранспорту.

Якщо ви приватний підприємець і дбаєте про прибуток та розвитку свого бізнесу, тоді компанія GPSavto до ваших послуг. З питань установки GPS систем контролю, консультацій щодо їх роботи, звертайтеся за телефонами +38044 221 3100+38095 287 6262. Інші наші контакти шукайте на сторінці КОНТАКТИ.

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua