Знайдено найдосконаліший спосіб зливати паливо!

вкл. .

Власник автомобілів встановив датчики рівня палива в бак і спокійний. Він спостерігає за плавними графіками і більше його водії не зіллють паливо з бака, інакше він побачить це в програмі.

А не тут то було! Ми ж пам'ятаємо народну приказку: "Водій - не водій, якщо не вкраде палива".

Так от і сталося в нашій історії:

Рік тому ми зустрілися з клієнтом, у якого автопарк техніки. Пропонували йому установку GPS-моніторингу, контроль палива по пробігу та нормам витрати (докладно описаний цей метод тут). Так, це вимагало чималих зусиль від персоналу клієнта і клієнт прийняв більш просте рішення: встановити GPS трекер з датчиками палива, переклавши всю роботу на обладнання. На початку було спіймано кілька водіїв на зливанні соляри. Клієнт залишився задоволений результативністю.

І ось ми зустрілися через рік. Зараз за всіма показниками приладів розкрадання немає і клієнт як і раніше задоволений. Але ми попросили підняти папери за останні 2 роки і ось, що ми виявили: Витрати ДТ в літрах до установки датчиків палива та нині однакові!!! Як так? Клієнт захвилювався та дозволив нам провести розслідування.

Перегляньте також: Чи можуть талони на бензин контролювати водія

Спіймали водія на зливанні ДП

Ми зупинили автомобіль за 150 км від автобази, де водій нічого не буде підозрювати та де можна виявити засоби розкрадання. Фахівці GPSavto перевірили бак, там було все в порядку, кришка опломбована, датчик опломбований, всі трубопроводи також опломбовані в місцях з'єднань. Та ось воно чудо! - ми знайшли те, про що навіть не здогадувалися! Ми раніше вже писали про відомі нам методи обходу датчика палива в статті "Як водії обманюють датчик рівня пального", але тут водій перевершив всі наші очікування. Про таке просте і, як то кажуть, "пласке" рішення навіть ніхто й подумати не міг.

Голка медичнаВодій крав паливо за допомогою голки від медичного шприца!!!

Він взяв голку, вставив в неї трубочку від крапельниці, опустив трубочку в свою каністру, закріплену на рамі автомобіля, а голкою вколов шланг "обратки".

У нових машинах, як ми знаємо, "обратки" з високим тиском і через тонку голку дизельне паливо витікає повільно, збігаючи по трубочці в каністру. У програмі немає різкого зниження пального, а просто автомобіль споживає на 5 літрів на 100 км більше солярки.

Як бачимо, цим не хитрим трюком легко обходиться дороге обладнання, яке не приносить ніякого результату. За результатами розслідування, клієнт погодився, що наші переконання його не встановлювати датчики палива і заощадити 250 $ (вартість датчика палива на той момент), були дійсно слушною порадою. Тепер він все ж буде використовувати контроль витрат пального відносно пробігу автомобілів і нікуди від цього не дітися, обладнання ніяк не замінить людини, тільки доповнить його можливості.

А водій - не водій, якщо не буде намагатися вкрасти паливо :)

Після цієї події ми не бачимо сенсу включати в прайс датчики палива, бо це буде банальна "викачка" грошей клієнта. А проконтролювати водія по дизпаливу можна і без датчиків, на що ми не одноразово звертаємо вашу увагу.

Установка GPS трекерів в автомобілі

Актуальну вартість установки обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Хочете подивитися, як виглядає відстеження мототехніки? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Телефони для зв'язку +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62. Дзвоніть прямо зараз!

Якщо у вас автомобілі наймані або лізингові і ви не можете встановити туди GPS пристрій стеження, тоді подивіться Автономний GPS трекер на магніті від GPSavto.

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua