GPS моніторинг чи GPS сигналізація?

Навіщо мені GPS моніторинг, якщо можна поставити GPS сигналізацію?

GPSЦе питання ми часто чуємо від наших клієнтів і тому вирішили написати статтю з докладним описом. Насправді ми чуємо «GPS» і у нас відбувається підміна понять. Якщо в назві присутня абревіатура GPS, це ще не означає взаємозамінність пристроїв або включення одного пристрою в інший. Насправді GPS – це Глобальна Система Позиціонування і принцип її роботи полягає в тому, що навколо нашої планети Земля літають супутники, які шлють на землю координати. Якщо приймати ці сигнали, тоді ми отримаємо точну координату свого місцезнаходження. У пристроях, в назві яких присутня абревіатура GPS (із дослівною розшифровкою - Global Position System) використовується прийом сигналів з ​​координатами від супутників. Далі ж алгоритм роботи пристроїв та призначення пристроїв в суттєво відрізняються.

Давайте розглянемо основні назви, що включають GPS:

GPS навігатор – пристрій, який приймає сигнали координат від GPS та миттєво відображає їх на карті, використовуючи свій вбудований екран. Призначено для орієнтиру на місцевості та вказування маршруту до потрібного місця. Як правило, кріпиться на лобове скло перед водієм. Іноді присутня опція показу пробок на дорозі, але для цього потрібна SIM карта мобільного зв'язку для виходу в інтернет, оплачувати яку буде власник пристрою.

GPS сигналізація, GPS/GSM сигналізація або сигналізація з GPS – сигналізація, що встановлюється в автомобіль та працює за стандартним алгоритмом (спрацьовує на відкриття дверей, капота, багажника, удару по автомобілю), а також оповіщає господаря за допомогою дзвінка або SMS мобільного зв'язку. GPS тут використовується для визначення місця розташування автомобіля в момент спрацьовування сигналізації або за запитом господаря машини. Іноді присутня функція спрацьовування сигналізації по зміні місця розташування. Пристрій використовує SIM карту мобільного оператора, яку оплачує власник.

GPS трекер – пристрій, який визначає координати за допомогою GPS і відправляє їх на запит власника за допомогою SMS або за заданим алгоритмом на сервер. Для відправки використовується SIM карта мобільного зв'язку, яку оплачує власник пристрою.

GPS моніторинг – послуга, що включає в себе передачу координат від GPS трекера разом з мобільним зв'язком, як правило оплачує компанія, що надає послуги GPS моніторингу (завжди уточнюйте! іноді про це мовчать). Далі в послугу входить потужний сервер, розташований у надійному і високотехнологічному датацентрі, що забезпечує високу швидкість доступу і стабільність роботи (резервні канали зв'язку, дублювання інформації, резервне живлення, захист від хакерів). На сервері розміщується програмне забезпечення, як правило, розробки компанії, що надає послугу. Таке програмне забезпечення гнучке, збої усуваються дуже швидко, дуже комфортно для роботи клієнта. Багато компаній використовують чуже програмне забезпечення, яке використовується за ліцензією. Деякі компанії пропонують установку сервера з програмним забезпеченням в офісі клієнта, але це вже «минуле століття», така технологія не стабільна в роботі та не захищена належним чином від хакерських атак, також в офісі може пропадати інтернет або світло, що спричинить за собою збій у всій системи, іноді навіть зависання самих GPS трекерів. Дуже важливо для клієнта саме програмне забезпечення, його інтерфейс і можливості. Адже з програмним забезпеченням вам доведеться працювати кожен день і потрібно, щоб воно працювало швидко, було інтуїтивно зрозуміле, було приємно оку, без заумної термінології, мало докладну інструкцію та, напевно найголовніше, постійно оновлювалося та йшло в ногу з часом. Такий правильний GPS моніторинг не буває безкоштовним і має щомісячну абонплату. У послузі GPS моніторингу зберігається вся історія пересування з параметрами швидкості і напряму. Можна робити багато звітів за різними параметрами, наприклад, про відвідування об'єктів, про перевищення швидкості, про відхилення від маршруту, про стоянки та багато іншого. Навіть якщо машину вкрали, відігнали у відстійник і там вже відключили трекер, то в програмі залишиться шлях руху автомобіля. А якщо ви хочете контролювати постійно свій автомобіль, або вантаж, тоді ви можете налаштувати сповіщення про потрібні події на електронну пошту.

Супутникова система охорони з GPS – це послуга, що включає в себе GPS сигналізацію, з всілякими додатковими опціями захисту та тривожною кнопкою. Усі сигнали від такої GPS сигналізації йдуть в диспетчерський центр, що працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень. У диспетчерському центрі сигнал отримує оператор і починає реагування. Спочатку оператор телефонує клієнту та його довіреним особам, з'ясовуючи, чи не помилкове спрацювання, а потім передає інформацію до правоохоронних органів. Таке устаткування зазвичай на порядок дорожче GPS трекера і щомісячна плата також на порядок вище від GPS моніторингу. Іноді в супутниковій системі охорони з GPS присутні функції GPS моніторингу автомобілів.

Всі ці поняття не взаємозамінні, мають різні призначення, по-різному працюють та мають різну ціну. Вони можуть бути встановлені в автомобіль одночасно і доповнювати одне одного.

Хочете подивитися, як виглядає gps-відстеження? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Компанія GPSavto надає послуги з GPS моніторингу використовуючи власне ПО, продаючи нові GPS трекери або використовуючи ті, які клієнт придбав раніше в іншому місці. Нами використовуються SIM карти для промислових навантажень, без блокувань (на звичайних присутній лічильник входу в мережу та з часом вони виходять з ладу), з підвищеним робочим температурним режимом від -40 C° до +105 C°, із захистом від корозії (контакти з більш дорогого сплаву). У нашому GPS трекері присутній резервний акумулятор, який заряджається тільки при заведеному двигуні вашого автомобіля, трактора, комбайна чи іншої спецтехніки. Встановити його можна на будь-який транспортний засіб, тому, що він працює від будь-якого живлення в діапазоні від 8 до 32 Вольт. Наші носимі персональні трекери мають, на відміну від конкурентів, більш тривалий час роботи без підзарядки акумулятора.

Залишилися питання? Телефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, будемо раді допомогти!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua