Надійне перевезення в рефрижераторі вантажів, що швидко псуються, за допомогою GPS-стеження

Для перевезення вантажів, що швидко псуються, клієнту потрібен постійний контроль за температурою всередині рефрижератора. Без такого контролю доставка вантажу стає ризикованою справою, і всі можливі збитки лягають на плечі замовника.

Адже досить для тієї ж полуниці кілька годин побути на спеці, і весь вантаж вагою в пару-трійку тонн можна викидати - вона швидко зіпсується і стане непридатною до вживання. Фінансові ризики в такій ситуації дуже великі, щоб довіритися першому-ліпшому перевізнику навіть при обіцянці низьких тарифів і вигідних умов доставки.

Надійне перевезення в рефрижераторі вантажів, що швидко псуються, за допомогою GPS-стеження

Якщо ж у клієнта є перманентний контроль за температурою, то в разі виникнення критичних ситуацій він може зв'язатися з водієм вантажівки для з'ясування подробиць, чому температура підвищилася до небезпечного значення.

Ну а якщо вантаж раптом зіпсований через недбалість співробітників транспортної фірми, то замовник легко доведе провину виконавця, надавши статистику по температурі всередині холодильника з системи моніторингу.

Крім того, наявність контролю за умовами доставки допомагає замовнику менше хвилюватися про збереження вантажу, що в результаті сприятливо позначиться на рівні довіри і репутації логістичної компанії.

Контроль температури за допомогою системи GPS-моніторингу

Щоб забезпечити гарантоване збереження делікатного товару в рефрижераторах, транспортній компанії необхідна система контролю за температурою всередині холодильника. У цьому випадку перевізник, безумовно зацікавлений в цілісності вантажу, зможе в режимі реального часу стежити за умовами перевезення.

За допомогою автоматизованих систем логістична компанія вчасно дізнається про виникнення проблем і зуміє вжити необхідних заходів для збереження цінного товару. Вирішити завдання контролю за температурою допоможе супутникова система GPS-стеження.

Високоточний трекер, встановлений в рефрижераторі, постійно передає свої географічні координати на сервер. До пристрою стеження можна приєднати різні зовнішні датчики, наприклад, температурні сенсори. Тоді при відправці геопозіціі в систему моніторингу трекер стеження буде також передавати інформацію зі всіх підключених до нього датчиків.

Щоб надійно відслідковувати рівень тепла в рефрижераторі, всередині монтуються два датчики температури - в центральній частині холодильника і на його вході. Парне використання сенсорів допомагає з більшою точністю отримувати інформацію про відповідність умов перевезення необхідним параметрам зберігання цінного вантажу.

На додаток до температурних холодильник часто оснащують герконовим датчиком відкриття. Наявність такого сенсору дозволяє виключити ситуації, в яких двері рефрижератора закрита не повністю або випадково відкрилася через тряску або зламаний замок.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження автотехніки? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Сервер супутникового стеження обробляє отриманий від трекера пакет інформації і потім відображає її користувачеві системи у вигляді зручних аналітичних зрізів. Такі звіти доступні для перегляду як в режимі реального часу, так і за обраний період в минулому.

Фахівці нашої компанії допоможуть підібрати і встановити все необхідне обладнання для відстеження геопозіціі транспорту та рівня тепла в холодильній камері. Монтаж і налаштування всіх пристроїв в рефрижераторі проводиться за кілька годин на майданчику у замовника.

При виборі датчиків клієнт може зупинити свій вибір як на провідних, так і на бездротових моделях. У кожного виду сенсорів є свої переваги і недоліки при однаковій надійності роботи і точності вимірювання.

Так, бездротові моделі простіші в установці, але для їх точного безперебійного функціонування необхідно час від часу замінювати джерела живлення. Для провідних моделей потрібно прокласти всередині дроти, що часто пов'язано з частковим розбиранням холодильника, при цьому додаткового електроживлення такі сенсори не потребують.

Відстеження параметрів транспортування швидкопсувних вантажів

Після настройки і налагодження устаткування власник рефрижератора отримує персональний доступ в систему моніторингу. Сервер супутникового стеження в режимі реального часу відображає температурні умови перевезення вантажу, а також місце розташування транспорту, його швидкість, тривалість зупинок і стоянок та інші параметри поїздки.

Відстеження параметрів транспортування швидкопсувних вантажів за допомогою GPS-моніторингу

Також користувач системи може переглянути розгорнуту історію по мікроклімату всередині холодильника. У звітах відображається коливання температури в залежності від часу, а також видно моменти відкриття дверей, при яких відбувається різкий стрибок значень.

Щоб контроль за умовами перевезення відбувався в автоматичному режимі, користувач системи супутникового стеження може налаштувати відправку повідомлень в залежності від різних умов і обставин. Так, при відкритті дверей повідомлення розсилаються водієві і відповідальному менеджеру компанії. Також негайні повідомлення надсилаються системою в разі виходу показників тепла за межі необхідних умов транспортування вантажу, що швидко псується.

Подібні повідомлення допомагають службовцям компанії вжити термінових заходів для збереження вантажу, що перевозиться. Наприклад, після отримання повідомлення про відкриті двері водій зможе відразу ж зупинитися і перевірити, чи щільно вона закрита і чи не відкрився замок через дорожню тряску.

При підвищенні температури в рефрижераторі вище порогової співробітники перевізника зможуть оперативно перевірити працездатність холодильного обладнання. При неможливості швидко виправити поломку менеджменту компанії доведеться в терміновому порядку надати запасний холодильник для доставки товару.

Перевізник в цьому випадку навряд чи багато заробить на доставці. Зате він зуміє уникнути штрафів за зіпсований вантаж, зберегти і поліпшити свою репутацію надійного партнера, що в перспективі принесе транспортній компанії постійних клієнтів.

Власник рефрижератора може створювати в системі GPS-моніторингу субакаунти для своїх клієнтів, налаштувавши дозволи на перегляд тієї чи іншої інформації і обмеживши тривалість їхньої дії певною датою. Завдяки такому доступу до сервера стеження власник вантажу в реальному часі контролює розташування перевезеного товару і умови його доставки.

Супутниковий моніторинг допомагає контролювати умови доставки швидкопсувних товарів

Клієнта також включають в список одержувачів повідомлень, які розсилаються в залежності від настання тієї чи іншої події. Так, крім повідомлень про температуру в холодильнику власнику вантажу відправляється повідомлення про те, що рефрижератор перетнув кордон 2-кілометрової зони від складу одержувача. У цьому випадку співробітники складу зможуть заздалегідь підготувати термінал до прийому і почнуть розвантаження відразу ж по приїзду вантажівки.

Таким чином, використання системи GPS-моніторингу і додаткових датчиків допомагає транспортній компанії крім надання якісних логістичних послуг створити необхідний рівень контролю за збереженням цінного вантажу.

Вартість GPS-моніторингу для рефрижератора

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати використання ваших рефрижераторів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua