Оптимізація вантажоперевезень тягачем Scania R410 за допомогою GPS-трекінгу

Власники транспортних компаній, особливо ті, що мають в своєму розпорядженні такі продуктивні вантажівки як сідельний тягач Scania R410, прагнуть використовувати їх максимально ефективно й вигідно. Ця техніка потужна, надійна, розрахована на тривалу експлуатацію і здатна приносити високі прибутки власникам, за умови, якщо задіяна в вантажоперевезеннях на постійній основі.

Але щоб спланувати завантаження автопарку з найбільшою віддачею, бізнесменам необхідно володіти повним обсягом інформації про місцезнаходження автотранспорту. Для складання детальних планів з перевезення вантажів докладна інформація про пересування машин буде зовсім не зайвою.

Оптимізація вантажоперевезень тягачем Scania R410 з системою GPS-моніторингу

Адже розраховані терміни доставки можуть не співпадати з реальними, коли тягач Scania R410 через прокол колеса, ремонт доріг, недбалість водія та інших причин не встигає вчасно привезти вантаж замовнику.

А кожне запізнення - це не тільки неоптимальне використання транспорту і додаткові витрати, але ще й незадоволення клієнта, яке погіршує репутацію компанії та загрожує зривом існуючих контрактів і відсутністю нових замовлень.

Налагодити точний контроль за вантажівками Scania R410 допоможе система GPS-моніторингу. Її використання відкриває такі можливості менеджменту логістичної компанії:

  • постійний контроль автотранспорту
  • оптимізація перевезень вантажівками
  • відстеження вантажів замовником
  • аналіз манери керування шоферів

GPS-моніторинг для оптимізації логістики

Керівництво транспортної компанії вирішило оснастити тягачі GPS-трекерами. Наші фахівці змонтували обладнання та провели необхідні налаштування. Всі роботи проводилися на території офіційного дилера Scania в Київській області.

Впровадження системи моніторингу дозволяє вирішувати такі завдання:

  • відслідковувати поточне місцезнаходження вантажівки
  • бачити тривалість стоянок та простоїв
  • переглядати історію поїздок машин
  • відслідковувати дотримання швидкісного режиму кожним з водіїв
  • отримати статистику по витраченому часу на маршрутах
  • вести докладний облік витрат палива
  • отримувати повідомлення про геолокацію техніки

Система GPS-моніторингу постійно збирає дані по поїздкам. В результаті набирається реальна статистика, на підставі якої можна точно планувати час доставки і оптимізувати маршрути перевезень.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження автотехніки? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Відстеження вантажів замовником

Замовник часто хоче бачити, де зараз знаходиться вантаж. Власник тягачів Scania R410 може створити в системі моніторингу додатовий доступ для клієнта. Час дії такого облікового запису можна обмежити, і він стане неактивним після виконання доставки. Така можливість дає переваги власнику автотехніки, адже замовник тепер знає, де їде вантаж, менше хвилюється і тримає ситуацію під контролем.

Також можна вибрати, що саме зможе бачити замовник в системі GPS-трекінгу. Наприклад, клієнтові може бути доступний тільки поточний стан замовлення, а історія поїздок та інша детальна інформація відображатися не буде.

Замовники часто використовують корисну функцію доставки повідомлень про те, що вантаж скоро приїде. Для цього налаштовують геозону з кордоном в 15-20 кілометрах від місця доставки. Сервер моніторингу автоматично сформує і надішле сповіщення на потрібні адреси при перетині автомобілем кордону геозони. Отримавши таке повідомлення, складські службовці почнуть підготовчі процедури, щоб по приїзду машини відразу ж почати вивантаження.

Налаштування геозони для отримання повідомлень при перетині кордону тягачем Scania R410

Можливість отримання повідомлення про в'їзд вантажівки Scania R410 в 20-кілометрову зону корисна і для завантаження: складські служби встигнуть підготувати замовлення і відразу почнуть його завантажувати при прибутті автомобіля, зменшуючи час простою до мінімуму. В результаті виграють і клієнт, і логістична компанія.

Всі ці переваги - своєчасна доставка, дотримання термінів, повідомлення за подіями - вибудовують репутацію власника транспорту як надійного логістичного партнера. І наступного разу, маючи позитивний досвід з доставки вантажу, замовник охочіше укладе довгостроковий контракт з оператором перевезення, який заслужив довіру, ніж з новою неперевіреною компанією навіть при наявності знижок і більш низьких тарифів на перевезення.

Контроль водіїв автопарку

Далеко не всі наймані водії транспортної компанії сумлінно ставляться до своїх обов'язків. Виявити лояльних та виконавчих шоферів і тих, хто зневажливо ставиться до роботи, допоможе GPS-моніторинг.

Деякі водії Scania R410 замість того, щоб після отримання завдання відразу сісти за кермо і везти вантаж, спочатку вважають за краще зупинитися в придорожньому кафе на обід, потім пару годин поспати, і вже потім виїжджати за маршрутом.

Щоб компенсувати витрачений час, такі водії їдуть з перевищенням швидкості, часто не дотримуються правил дорожнього руху, частенько створюють аварійно-небезпечні ситуації, наражаючи техніку і вантаж підвищеному ризику. До того ж від агресивної їзди збільшується зношування автомобілів.

В результаті зривається графік постачань, вантажі клієнту доставляються з запізненням, що негативно позначається на загальній репутації компанії. Зафіксовані системою стеження порушення дозволяють дисциплінувати водіїв, адже розуміння того факту, що в будь-який момент можна підняти історію поїздок, допомагає навести порядок в роботі. А при продовженні порушень - обґрунтовано звільнити незговірливого співробітника.

Ефективне управління доставки вантажів тягачем Scania R410 за допомогою GPS-трекінгу

Система моніторингу дозволяє також відстежити характер керування кожного водія сідельного тягача Scania R410 і виявити «шумахерів». Агресивний стиль водіння і регулярне перевищення максимально дозволеної швидкості значно підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій. В результаті компанія ризикує не тільки не доставити вантаж вчасно, а й отримати прямі збитки через пошкодження автомобілів.

Провівши аналіз накопичених в системі моніторингу даних, менеджмент зможе виявити шоферів, схильних до порушення правил дорожнього руху, та тих, хто водить автомобіль акуратно. До «гонщиків» варто застосувати систему штрафів і покарань, вимагаючи від них дисциплінованого водіння. Акуратних же водіїв можна мотивувати преміями, давати відпустки і вихідні за зручним графіком та використовувати інші методи нематеріального заохочення.

Вартість GPS-моніторингу для сідельних тягачів

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати використання ваших тягачів Scania? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua