Переносний GPS-трекер допомагає відслідковувати доставку вантажів

Логістичні компанії, що працюють з великими підприємствами і торговими мережами, використовують GPS-відстеження для перевезення вантажів. Супутниковий моніторинг допомагає значно зменшити або взагалі уникнути випадків крадіжки та втрати вантажів при доставці. Застосування трекера також дозволяє оптимізувати і прискорити розвантажувальні роботи.

Відстеження вантажу, що перевозиться

З точки зору замовника можливість відстежувати в реальному часі вантаж, що перевозиться, служить великим плюсом при виборі логістичної компанії. У цьому випадку клієнт отримує більшу ступінь контролю за ситуацією, менше турбується про збереження товару і відчуває впевненість в успішній доставці.

Переносний GPS-трекер допомагає відслідковувати доставку вантажів

Окрім оперативного стеження за поточним місцем розташування вантажу, клієнт зможе точніше контролювати час доставки, що дозволяє оптимально задіяти складські служби і зменшити кількість небажаних простоїв та авралів.

Використання GPS-трекера також допомагає переконати наймача в надійності логістичної компанії. Замовник зможе самостійно перевірити, що:

  • машина з товаром рухається по заданому маршруту
  • водій не «лихачить» і не наражає вантаж підвищеному ризику
  • шофер дотримується встановлених термінів перевезення
  • автомобіль не робить тривалих зупинок під час перевезення

Подібне відстеження вигідно як власнику вантажу, так і логістичній компанії. При регулярному дотриманні термінів доставки і вимог безпеки замовник отримує надійного і перевіреного перевізника, а транспортна організація - довготривалі контракти на доставку.

Тривалі стоянки загрожують зникненням вантажу

По просторах Інтернету гуляє відеоролик, в якому підприємливі злодії примудряються розвантажувати фуру, що перевозить сигарети, прямо на ходу. Автоперевізника наздоганяє ззаду мінівен, з даху якого висувається драбина. По ній один із злодіїв дістається до задніх дверей, відкриває її і передає напарникам блоки сигарет. Фінансовий збиток від подібної крадіжки може досягати десятків і сотень тисяч доларів.

Звичайно, така ситуація екстраординарна, і трапляється не часто. Але будь-яка тривала зупинка машини з товаром загрожує втратою частини або взагалі всього вантажу. Складно сказати, звідки злодії можуть дізнатися про вміст напівпричепа, але загальна тенденція така, що чим довше за часом стоянка, тим вище ймовірність крадіжки.

Відсутність тривалих стоянок особливо важлива при доставці товарів з високою питомою вартістю, таких як памперси або сигарети. При відносно невеликих розмірах подібні вантажі відрізняються досить великою ціною і підвищеним попитом, оскільки їх завжди можна швидко і вигідно продати.

Персональний GPS-трекер зручний для стеження за цінними вантажами

Тому для власника вантажа важливо, щоб стоянки машини були короткими. Зупинка на строк понад 5 хвилин дає реальний привід для занепокоєння, адже розвантажити півфури з сигаретами вручну злодії можуть за 20 хвилин. Тому за прийнятими правилами водій не повинен надовго відходити від машини і робити довгі неузгоджені зупинки.

Персональний трекер допомагає відслідковувати доставки

Для контролю за перевезенням власники вантажу найчастіше використовують переносний трекер. Пристрій GPS-стеження розміщують в палеті з вантажем або віддають водієві, якщо транспортуванням займається компанія, що заслуговує довіри.

Персональний GPS-трекер зручний тим, що:

  • він компактний і не займає багато місця
  • його можна легко і непомітно сховати всередині вантажу
  • часу роботи на одній зарядці вистачає на 1800-2000 км пробігу

З рішенням всіх необхідних завдань по відстеженню доставки легко впорається система GPS-моніторингу, яка отримує дані від трекера. Власник вантажу може в автоматичному режимі контролювати різні параметри перевезення товару, в тому числі і тривалість зупинок машини. Якщо стоянка перевищує заданий ліміт часу, сервер надсилає повідомлення уповноваженим співробітникам.

Після відправки повідомлень вступає в роботу протокол безпеки, згідно з яким співробітники компанії телефонують водію про причину зупинки, і в залежності від відповіді висилають допомогу, якщо сталася поломка, або викликають поліцію, благо точне місце розташування автомобіля повідомляє сервер моніторингу.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження перевезень за допомогою персонального трекера? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Оптимізація розвантаження машин

Власникам товару, що доставляється, важливо, щоб машина з вантажем була якомога швидше розвантажена і не стояла десь в околицях складу в очікуванні своєї черги. Адже за час простою запросто можуть не дорахуватися пари палет з памперсами.

Щоб оптимізувати розвантажувальні роботи, можна скористатися стандартним функціоналом системи GPS-спостереження. Для цього налаштовують геозону в межах 2 км від складу. При перетині кордону заданої області сервер супутникового моніторингу в автоматичному режимі відправить сповіщення складським працівникам.

За той час, поки автомобіль з вантажем подолає відстань до складу, службовці встигають підготувати термінал для розвантаження і відразу ж по приїзду товар починають вивантажувати.

Такі можливості програми GPS-моніторингу значно економлять час і знижують ризики пропажі цінного вантажу.

Система GPS-моніторингу відправляє автоматичні повідомлення при перетині кордону геозон

Відправлення повідомлень щодо подій

Система супутникового стеження дозволяє налаштовувати різні види повідомлень і відправляти їх одному або декільком одержувачам. Особлива зручність в тому, що розсилка повідомлень відбувається в автоматичному режимі в залежності від заданих умов або подій.

Так, для співробітників пункту прийому і зберігання вантажу повідомлення відправляється за подією - перетин кордону заданої зони. Для контролю строку зупинки в інтерфейсі створюється умова на тривалість стоянки автомобіля. При перевищенні заданого часу система негайно відправить відповідні повідомлення.

Співробітники компанії, що мають доступ до системи моніторингу, самостійно вказують на карті розмір геозони, задають максимально допустимий час зупинки, визначають список абонентів і текст, що відправляється.

Такі сценарії найбільш часто використовуються власниками вантажів і співробітниками логістичних компаній. Вони на практиці довели свою ефективність і зручність в роботі. При необхідності можна задіяти й інші вбудовані можливості GPS-спостереження за вантажами за допомогою переносних трекерів.

Вартість GPS-моніторингу для відстеження перевезень вантажів

Вам також необхідно відстежувати доставку ваших вантажів за допомогою персональних GPS-трекерів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua