Точний контроль оренди міні-екскаватора JCB 8030 ZTS з GPS-моніторингом

Власник міні-екскаватора вирішив побудувати бізнес на прокаті техніки на погодинній основі. Чим довше трактор працює у клієнта, тим відповідно більш високу оплату отримує за нього бізнесмен. Техніка здається в найм разом з оператором, який і виконує зазначені роботи. Тракторист також приймає готівкою оплату за оренду і після повернення в офіс віддає гроші власнику з коротким звітом про виконану роботу.

Така форма фінансових розрахунків часто породжує спокусу у орендаря заплатити за прокат менше грошей, а у тракториста - забрати частину оплати собі. Схема обману проста: орендар пропонує оплатити за повною ставкою тільки частину робіт, а решту часу - по половинному тарифу, гроші за який забирає собі екскаваторник.

Точний контроль оренди міні-екскаватора JCB 8030 ZTS за допомогою GPS-моніторингу

Задоволеними залишаються обидва, при цьому власник техніки і не підозрює, що його ошукали на значну суму. Бізнесмену ж трактористи розповідають про регулярні поломки трактора, таких як проблеми з ремінем чи масляною системою, раптова зупинка двигуна та інші подібні випадки, що перешкоджають нормальній роботі екскаватора.

Постійний контроль трактора JCB 8030 ZTS з GPS-трекером

Власник, проаналізувавши доходи і витрати з прокату міні-екскаватора, почав обгрунтовано підозрювати найманих водіїв в шахрайських схемах. Адже за підрахунками, сума доходів від оренди екскаватора повинна бути мінімум в 1,5-2 рази вище.

Щоб уникнути подібних недоотримань прибутку, власник вирішив оснастити трактор системою GPS-стеження. Її використання дозволило вирішити такі завдання:

  • контроль поточного місцезнаходження
  • виявлення нерегламентованих робіт («шабашок»)
  • відстеження часу прибуття на об'єкт
  • контроль часу відбуття з об'єкта
  • точний облік відпрацьованих мотогодин
Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження трактора? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Можливості системи моніторингу

Для встановлення трекера стеження господар гусеничного трактора скористався послугами нашої компанії. Досвідчений фахівець провів необхідні монтажні та налагоджувальні роботи за пару годин на території замовника.

Використання системи GPS-трекера відкрило бізнесменові ряд можливостей по контролю техніки. Тепер власник JCB 8030 ZTS може:

  • бачити, де саме знаходиться трактор
  • зрозуміти, ввімкнений або вимкнутий його двигун
  • побачити витрати палива за обраний період часу
  • дізнатися, де знаходився трактор в заданий час
  • подивитися повний маршрут переміщень
  • побачити, чи виїжджав екскаватор за межі робочої області
  • визначити, як довго трактор перебував на пункті призначення
  • проконтролювати незапланований виїзд за територію автопарку

Крім того, система GPS-трекінгу володіє розвиненими можливостями аналітики, тому власник може створювати розгорнуті звіти для подальшого вивчення і оптимізації бізнесу.

Результати використання GPS-трекера

Оскільки власник міні-екскаватора підозрював найманих трактористів в шахрайстві, про встановлення GPS-трекера персонал він не повідомляв. Головною метою було бажання переконатися в обґрунтованості своїх підозр. І, на жаль, вони виправдалися.

Протягом двох тижнів міні-екскаватор встиг побувати в оренді на кількох об'єктах, і в більшості випадків з ним виїжджав тракторист, що викликав найбільші підозри. Уважно вивчаючи статистику використання трактора JCB 8030 ZTS і зіставляючи її з даними, які повідомляв екскаваторник, бізнесмен побачив кілька випадків нецільового використання техніки.

В одному випадку трактор виїжджав за межі об'єкта, на якому проводилися роботи. При цьому двигун залишався включеним протягом двох годин, і, отже, трактор працював весь цей час.

У другому випадку міні-екскаватор JCB 8030 ZTS залишався на об'єкті, але замість заявленої поломки і простою техніка також продовжувала працювати і пересуватися по ділянці. При цьому власник не отримав оплату за заявлений неробочий час.

Правильний облік часу оренди міні-екскаватора JCB 8030 ZTS з GPS-моніторингом

При бесіді з трактористом, що проштрафився, демонстрація подробиць виїзду на об'єкт з підтвердженням незаконного підробітку привела службовця в натуральну паніку - той не очікував, що всі дії фіксуються і можуть бути перевірені в будь-який час.

В результаті службовцю довелося в повному обсязі відшкодувати недоотриманий прибуток, оплатити витрати на паливо і попрощатися з поточною роботою, адже залишати такого горе-фахівця у власника не було ніякого бажання.

Звістка про те, що міні-екскаватор оснащений системою стеження, хоч і викликала звільнення ще одного екскаваторника, дисциплінувало інших трактористів. Та й при прийомі на роботу нових службовців повідомлення про те, що всі пересування техніки відслідковуються, відразу відсівало частину водіїв.

В результаті залишалися тільки ті фахівці, яких влаштовували умови роботи і які не мали намірів організувати собі незаконний підробіток.

Система GPS-моніторингу допомагає уникнути зловживань трактористів при оренді міні-екскаватора JCB 8030 ZTS

Захист від крадіжки міні-екскаватора

Встановлений на тракторі GPS-трекер допомагає швидко його знайти в разі крадіжки. Такі ризики виникають у кожного власника техніки, а при регулярній здачі екскаватора в оренду ймовірність викрадання або випадкової втрати значно зростають.

Система моніторингу постійно відстежує поточну геолокацію трактора. Також вона дозволяє вказати область на карті, при виїзді за межі якої власник буде негайно отримувати повідомлення на телефон або ноутбук.

Власник може визначити територію свого автопарку, в якому розміщується екскаватор, в якості подібної контрольованої геозони. Якщо зловмисники спробують вкрасти трактор, то бізнесмен відразу ж отримає повідомлення про виїзд JCB 8030 ZTS за межі автопарку.

Система і далі буде відстежувати геопозіцію техніки, що дозволить оперативно визначити місце розташування і швидко повернути трактор, уникнувши значних фінансових збитків.

Вартість GPS-моніторингу для міні-екскаватора

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати використання ваших тракторів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua