Як мотивувати водіїв-лихачів тягача Renault Magnum дотримуватися швидкісного режиму

Бажаєте дізнатися, як досвідченим керівникам вдається змусити найманих водіїв Renault Magnum дотримуватись при поїздках крейсерської швидкості руху? І як при цьому шофери, навіть схильні до лихацтва, залишаються задоволеними та охоче дотримуються встановлених правил водіння сідельного тягача? Тоді читайте до кінця, і ви дізнаєтеся про ефективні методики управління та мотивації шоферів.

Правильна мотивація водіїв-лихачів тягача Renault Magnum та GPS-моніторинг допомагають дотримуватися швидкісного режиму

Негативні наслідки агресивної їзди

Водії-шумахери – не така вже й рідкість. У кожному колективі знайдеться шофер, який обожнює швидку їзду і постійно "ганяє" на трасі. Так, такі любителі швидкості добре відчувають дорогу і чудово орієнтуються у транспортному потоці. Вони часто інстинктивно розуміють, коли можна прискоритися, де можна обігнати тихоходів і коли цього робити не треба. Але чи коштує подібна гра свічок?

Як показує практика, такі водії сідельних тягачів справді швидше доїжджають до кінцевого пункту. Але – не набагато. Різниця в часі становить 5-10% в порівнянні з їх більш повільними та спокійними колегами. При цьому агресивний стиль водіння не обходиться задарма для Renault Magnum.

Витрата палива на 100 км через постійні різкі прискорення зростає мінімум на 35-40%. Знос двигуна та ходової прискорюється в середньому в 1,4 рази, відповідно вимагаючи частіших ремонтів та позапланових технічних обслуговувань.

І це вже не кажучи про підвищене навантаження на колеса автівки: за статистикою транспортних компаній, гуму "гонщикам" доводиться повністю міняти в 1,5-1,7 рази частіше, ніж решті водіїв Renault Magnum. А кількість проколів, порізів та розривів зростає в 1,5-2 рази, виливаючись у години простоїв та запізнень та призводячи до небажаних зривів строків поставок.

Ефективні способи мотивації водіїв

Така невтішна статистика змушує шукати ефективні способи, які допоможуть обмежити постійне лихацтво найманих службовців. При цьому підхід повинен бути системним, вимірним, щоб усі шофери однозначно розуміли методику розрахунків і чітко усвідомлювали, чим для них загрожує постійна агресивна їзда.

Успішне рішення знайшлося на стику відомих методів мотивації персоналу та контролю за рухом автотехніки. Система GPS-трекінгу дозволяє збирати детальну інформацію про поїздку та поточний стан автомобіля, а грошове заохочення стимулює поведінку водіїв.

Якщо встановити чіткі правила, за якими шофер преміюється або штрафується, та вказати можливість для отримання додаткового прибутку, то переважна більшість службовців добровільно дотримуватиметься бажаного стилю водіння та заданого швидкісного режиму.

За допомогою GPS-трекера дані з CAN-шини передаються в систему моніторингу для обробки та аналізу

Фінансовий зиск для водія очевидний. А для керівника? Йому також вигідно, коли водій дотримується крейсерської швидкості, визначеної виробником сідельного тягача. Адже тільки на технічне обслуговування однієї вантажівки Renault Magnum на рік у такому разі економиться сотні та тисячі доларів.

Знижується загальне зношування техніки, що дозволяє довше використовувати автомобіль. Зменшення ж грошових витрат на паливо взагалі досягає значних обсягів, адже "лихачі" запросто спалюють у 1,5 рази більше солярки на місяць порівняно зі спокійними колегами.

GPS-трекер для контролю шоферів

Щоб відстежувати реальні параметри споживання пального, повну динаміку розгонів та гальмування та інші характеристики керування за маршрутом руху, досвідчені керівники використовують GPS-трекер. Пристрій стеження монтується на вантажівку і підключається до бортового комп'ютера, не порушуючи цілісність електричної мережі автомобіля.

За допомогою спеціального електронного дешифратора, який вловлює зміни електромагнітного поля, зчитується повний набір даних з CAN-шини Renault Magnum і разом із геопозицією надсилаються на сервер моніторингу. Система супутникового стеження збирає інформацію та формує наочні звіти, за допомогою яких керівник переглядає докладну інформацію щодо кожного водія.

Подібне встановлення необхідної електроніки та повне налаштування розшифровки та відображення даних фахівці нашої компанії проведуть за кілька годин. Монтаж обладнання відбувається на території замовника

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження сідельного тягача Renault Magnum? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Контроль витрати пального

Одним із головних показників, що допомагають контролювати водіїв, є витрата палива на 100 кілометрів. Якщо за повний рейс усереднене споживання пального не перевищило граничного значення, то водій отримує премію. Якщо ж витрати солярки були вищими, то різниця вираховується із зарплати службовця.

Порогове значення зазвичай обчислюється емпіричним шляхом. Якщо спокійний водій Renault Magnum на 100 кілометрів витрачає близько 11 літрів, то максимальне споживання задається приблизно на 20% більше. При дотриманні таких значень середня швидкість пересування не дуже відрізняється від крейсерської, а знос деталей сідельного тягача зростає незначно.

У "шумахерів" залишається можливість реалізувати свою нетерплячу натуру. Тепер такі водії самі обирають, коли можна використовувати педаль газу, а в яких ситуаціях краще утриматися від різких маневрів. Адже перевищення паливного ліміту доведеться оплачувати із власної кишені.

Грошова мотивація водіїв

Як саме розраховуються преміальні та штрафні санкції? Домовленість проста та зрозуміла як водіям, так і керівництву.

Спочатку розраховується максимально допустима витрата палива сідельного тягача в залежності від пройденої при доставці вантажу відстані. Потім від розрахованого віднімаються фактичні витрати пального за рейс.

Якщо різниця плюсова і водій Renault Magnum обачно вів вантажівку та заощадив на солярці, то він отримує заслужену премію. Якщо ж різниця виявляється зі знаком мінус, то любителю швидкої їзди доведеться відшкодувати перевитрату палива.

Сума преміальних та штрафів також розраховується за простою формулою. Різницю заощадженого за рейс або витраченого надмірно пального множать на його поточну вартість. Преміальні одразу ж виплачуються водієві. Таке миттєве підкріплення додатково стимулює водія дотримуватись швидкісних обмежень, створюючи у його голові підсвідому реакцію.

GPS-моніторинг дозволяє відстежувати всі параметри поїздки тягача Renault Magnum

Втім, і штрафи, що застосовуються за зайву витрату, також мотивують шоферів не тиснути зайвий раз педаль газу вантажівки. Людський мозок влаштований так, що засмучення від втрати ста доларів набагато сильніше, ніж радість від придбання такої ж суми. Тому виховний ефект очевидний та наочний і допомагає привчити водія сідельного тягача утримуватися від агресивної їзди та берегти автотехніку.

Ви також можете стати одним із успішних керівників автопарку та заощадити значні суми грошей при перевезеннях вантажів на Renault Magnum, скориставшись нашою системою GPS-моніторингу.

Вартість GPS-моніторингу для сідельного тягача

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати водіїв сідельних тягачів Renault Magnum? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Ціна».

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua