GPS моніторинг в маршрутці міг би врятувати життя

вкл. .

13 червня на трасі Одеса-Київ (Е95), від'їхавши кілька десятків кілометрів від Києва, я побачив «знак 90». Автомобілі переді мною почали сильно гальмувати.

Далі була моторошна картина, праворуч в деревах лежала Skoda Fabia, розбита вщент, водій якої не вижив. Лівіше, на зустрічній смузі стояла жовта маршрутка Mercedes-Benz Sprinter, від удару її туди викинуло. Весь передок маршрутки був розбитий. Як я зрозумів, знак обмеження швидкості встановлений тому, що справа є поворот, з якого виїжджають автомобілі, видимість для них обмежена схилом. Маршрутка, проігнорувавши обмеження, врізалася в автомобіль, що виїжджав з повороту і вбила людину. Про долю пасажирів мені, на жаль, нічого не вдалося дізнатися, на той час їх всіх вже забрала карета швидкої допомоги і поряд залишилися тільки співробітники ДАІ для оформлення ДТП.

У цьому ДТП постраждали не тільки його учасники та пасажири. Також серйозно фінансово постраждав власник Mercedes-Benz Sprinter, який найняв такого водія-лихача.

Але з такими лихачами є спосіб боротися та карати великими штрафами при видачі заробітної плати. Встановивши в маршрутку gps моніторинг, власник може контролювати швидкісний режим водія, тим самим зберігаючи людям життя, а собі гроші. Тим більше, що на сьогоднішній день gps моніторинг коштує вже не дорого та більш ніж доступний.

Контроль швидкості водіїв маршруток зараз найбільш актуальний. Адже сучасні мікроавтобуси сьогодні можуть розганятися до декількох сотень км/год. Дороги теж дозволяють їхати дуже швидко. Я, на приклад, в населених пунктах скидаю швидкість до 60-70 км/год, і при цьому маршрутки обганяють мене як стоячого. З цього я роблю висновок, що їх швидкість дорівнює далеко за сотню. Власникам маршрутних автобусів варто задуматися про контроль пересування та швидкісних режимів, інакше сумна статистика буде тільки рости.

І наостанок, шановний читаче, пропоную подивитися відеозапис, зроблений випадковим очевидцем на відеореєстратор поблизу Києва, швидкість його в цей час була близько 140 км/год
 

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua