Автономний GPS-трекер з 2-місячним терміном безперебійної роботи

Встановлюємо трекер GPSavto вибірково на автомобілі підприємстваВикористання системи супутникового моніторингу в бізнесі є прекрасним способом налагодити чіткий контроль в компанії за всієї автотехнікою. З її допомогою керівництво компанії отримує зручний та простий інструмент за контролем місця розташування кожної службової машини в своєму автопарку. У будь-який момент часу можна подивитися на карті, де саме знаходиться та чи інша машина, скільки кілометрів на день вона проїхала та отримати іншу докладну інформацію по всіх її переміщеннях. Для розгортання системи моніторингу в компанії досить встановити на кожну машину gps-трекер, після чого можна на мапі дивитися за всіма поїздками своїх автомобілів.

Які бувають типи gps-трекерів

Як відомо, за способом живлення gps-трекери поділяються на стаціонарні та автономні. Перший тип трекерів встановлюється на постійній основі в транспортний засіб та підключається до електричного кола автомобіля й не вимагає додаткового джерела живлення. На противагу стаціонарним, трекери з автономним живленням можна спокійно розміщувати на різних машинах та використовувати для стеження за різними об'єктами, такими як важливі вантажі, домашні тварини, діти та багато іншого. Але за автономність доводиться платити обмеженим терміном роботи gps-трекера без підзарядки.

Дивіться також: Купуємо GPS трекер та отримуємо слідилку на всі випадки життя

Найбільш ємними та довговічними на даний момент вважаються літій-іонні акумулятори, які володіють найбільш скромними типорозмірами при високій питомій електроємності. У різних країнах активно ведуться розробки нових типів джерел живлення з використанням прогресивних матеріалів, і в найближчому майбутньому нас чекає справжній прорив у цій галузі. Але на поточний момент ці технології ще не відпрацьовані до кінця, і в масове виробництво вони навряд чи потраплять в найближчі пару років. Тому вирішувати питання зі збільшенням автономної роботи gps-трекера доводиться за рахунок збільшення кількості використовуваних акумуляторних батарей з відповідним збільшенням ваги і розмірів датчика.

Види автономних трекерів по терміну роботи без підзарядки

На щастя, звичайного трекера останніх років випуску цілком вистачає на досить тривалий час роботи для вирішення повсякденних завдань, таких як відстеження домашнього годованця або вибіркової перевірки водіїв. Так, наприклад, простий трекер в білому корпусі може працювати в безперебійному режимі до 3 діб, а трекер в чорному корпусі на магнітах - до 4 тижнів у режимі поїздок "дім-робота-супермаркет" або до 2600 кілометрів безперервного пробігу. Такі трекери характеризуються компактними розмірами і невеликою вагою.

Перегляньте також: Персональний трекер на магніті

Для трекерів з більш тривалим терміном автономної роботи використовуються додаткові акумуляторні блоки, що збільшує їх вагу до півкілограму, що відповідно позначається на габаритах пристрою. Втім, такі датчики, як правило, потрібні для стеження за автомобілями та вантажами, що перевозяться, тому додатковий вагу та трохи більший розмір не грають в даному випадку особливої ролі.

 Автономний GPS трекер з великим терміном автономної роботи

Трекер зі збільшеним акумуляторним блоком

Такий вид gps-трекера, по суті, являє собою звичайний компактний трекер, який розміщується в додатковому боксі, оснащеному акумуляторним блоком підвищеної ємності. Сам бокс представляє з себе чорну пластикову коробку з ударостійких матеріалів з прогумованими вставками, які не дозволяють воді та волозі потрапити всередину. Подібна герметизація боксу дозволяє розміщувати його в будь-яких несприятливих умовах, наприклад на несучій рамі вантажівки, зовні контейнера, всередині відкритого кузова машини, де на нього може потрапити дощ та бруд.

Акумуляторний відсік боксу представляє з себе ряд літій-іонних акумуляторів, об'єднаних в один зарядний блок. До нього підключається gps-трекер через свій стандартний роз'єм живлення. Після включення трекер в такому блоці може пропрацювати більше 10 тижнів у режимі постійних поїздок без будь-яких підзарядок.

Використання трекера зі збільшеним терміном автономної роботи

Де ж найвигідніше використовувати трекер з двомісячним терміном роботи без підзарядки? Сфер застосування такого датчика для стеження досить багато:

  • контроль за переміщенням важливого або цінного вантажу
  • стеження за великими тваринами
  • вибіркова перевірка водіїв компанії
  • контроль перевезень підрядною транспортною компанією
  • контроль за перевезенням контейнерів
  • стеження за технікою в обмеженому часовому діапазоні

Розглянемо докладніше застосування трекера з тривалою автономністю.

На Мерседес Віто прикріпили автономний трекер

Показано один з можливих варіантів кріплення автономного трекера GPSavto

Контроль перевезень підрядною транспортною компанією

Організаціям час від часу доводиться звертатися до сторонніх транспортних компаній або користуватися послугами приватних перевізників для транспортування своїх вантажів. Намагаючись запровадити контроль за вантажами, що перевозяться, та бажаючи налагодити прогнозованість за строками доставки, організації найкраще використовувати для стеження за перевезеннями автономний трекер.

Оскільки автотехніка орендується на термін від декількох днів до декількох місяців, і перевізник може для організації возити різні вантажі, логічніше всього розміщувати трекер в орендованому автомобілі. Для цього необхідна домовленість з власниками автотехніки. Як правило, особливих претензій та заперечень таке прохання не викликає, адже подібний додатковий контроль знімає частину відповідальності з перевізника. У цьому випадку своєчасно відреагувати на раптову поломку в дорозі та врахувати зміну термінів доставки організація, яка орендує транспорт, зможе оперативно і самостійно без тривалих підтвердження замовлення і з'ясування всіх обставин.

Стеження за переміщенням цінних вантажів

При одноразовому зверненні до транспортної компанії з метою перевезення важливого та цінного вантажу організації простіше розмістити трекер всередині самого вантажу. Якщо вантаж необхідно перевозити на значні відстані, або передбачаються якісь затримки в дорозі, коли термін перевезення може становити кілька діб, найпростіше скористатися трекером з тривалою автономністю, щоб гарантовано бути в курсі всіх переміщень товару.

Дивіться також: GPS маячок на магніті в чорному корпусі

У такому разі немає необхідності в узгодженні з перевізником розміщення трекера всередині вантажу - за великим рахунком, йому про це нема чого навіть знати. Вигоди ж від використання трекера в даному випадку очевидні: його застосування дозволить зберегти цінний вантаж в цілісності та недоторканності, забезпечить інформування про терміни й місце перевезення, і в разі виникнення якихось складнощів допоможе оперативно знайти товар, що перевозиться.

Контроль за перевезенням контейнерів

Транспортування контейнерів також вимагає ретельного нагляду та контролю, адже його вміст може бути дуже цінним для власника або, наприклад, швидкопсувним.

Помилки трапляються у всіх, в тому числі у залізничних і транспортних компаній, що займаються перевезенням контейнерів. У цьому випадку розміщений в контейнері трекер з двомісячним терміном роботи без підзарядки зможе тримати власника в курсі свого місця перебування. І якщо раптом потрібний контейнер не було доставлено за призначенням, власник в будь-який момент може дізнатися, де ж знаходиться його вантаж, не чекаючи результатів пошуків та розслідувань транспортної компанії.

Також своєчасний контроль місця розташування може бути дуже доречний, якщо власник контейнера бачить на карті, що його вантаж поїхав кудись убік від кінцевого місця призначення. У цьому випадку оперативне втручання дозволить мінімізувати тимчасові витрати та допоможе транспортній компанії в стислі терміни виправити помилку і направити контейнер до місця призначення.

Вибіркова перевірка водіїв компанії

Використання трекера з тривалою автономністю доречно в транспортній компанії, коли власник з якихось причин не бажає встановлювати стаціонарні трекери на всі машини в автопарку. Так, в умовах кризи у компанії може просто не бути вільних коштів для розгортання повноцінної системи моніторингу та інсталяції трекерів на всі автомобілі.

Дивіться також: Як використовувати gps маячок на магніті?

У цьому випадку автономний трекер допоможе провести вибірковий контроль водіїв та простежити за тим, чи використовують вони службову техніку в особистих цілях. Адже за відгуками клієнтів та їх оцінками, використання системи моніторингу в компанії дозволяє економити на місяць до 5 тисяч доларів на одній машині.

Особливо актуальний трекер з 2-місячною роботою без підзарядки для транспортних компаній, які займаються перевезеннями на великі відстані. У цьому випадку звичайні трекери, навіть розраховані на пробіг більше 2600 кілометрів, можуть не впоратися з навантаженням та розрядитися в самий невідповідний момент. Трекеру із збільшеним акумуляторним блоком така проблема не загрожує, адже за два місяці роботи без підзарядки можна легко проїхати весь континент.

Вибіркова перевірка з використанням трекерів дозволяє дізнатися, чи дотримуються водії графіку руху та правил ПДР, чи використовують вони службову техніку для сторонніх підробітків та чи не шахраюють на дизельному паливі, зливаючи і перепродуючи його. Зафіксувавши за допомогою трекера подібні порушення, керівник компанії може прийняти відповідне адміністративне рішення, наприклад, оштрафувати водія або ж взагалі звільнити його за порушення трудової угоди.

До днища буса прикріпили автономний трекер GPSavto

Показаний приклад як можна закріпити автономний трекер з великою батареєю

Стеження за технікою в обмеженому часовому діапазоні

Доречно використовувати gps-трекер для контролю за технікою в обмеженому часовому діапазоні. Наприклад, коли дорожню техніку передають на півроку в оренду, і компанії-підряднику необхідно відстежувати всі її переміщення, а також забезпечити збереження всіх машин.

Автономний трекер в цьому випадку розміщується в кожній машині, наприклад, на несучій рамі, і відстежує місце розташування техніки протягом доби. Так, для водіїв, які отримують зарплату в залежності від пройденої відстані, система чітко зафіксує пройдений шлях та дозволить уникнути будь-яких махінацій і обманів. Також трекер допоможе вести облік витраченого палива залежно від пройденої відстані, що дозволить оптимізувати витрати на пальне.

Контроль за великими тваринами

Ще одна відмінна область застосування трекера з високою автономністю - контроль великих тварин типу коней, зубрів, корів та овець. Трекер чіпляється за допомогою ремінця або карабіну на шию тварини та відстежує всі її переміщення. Оскільки важить він близько півкілограма, тому будь-яких незручностей тварині великих розмірів він не принесе.

Особливо доречно використовувати подібний трекер для контролю диких тварин, для стеження за їх сезонної міграцією. Також добре підходить даний gps-трекер для стеження за стадом в умовах, коли тварина може легко загубитися, наприклад, в гористій місцевості або в степу. Трекер завжди покаже, де саме знаходиться та чи інша тварина, і дозволить швидко його знайти та повернути.

Купити GPS трекер з великим акумулятором

Актуальну вартість обладнання та абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до системи gps-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року, ви можете дізнатися на сторінці "Ціна".

Замовити його можна за телефонами +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62

Доставку ми здійснюємо за власний рахунок Новою Поштою або іншою кур'єрською службою. Також можна під'їхати до нас в київський офіс (вул. Шахтарська 9) особисто або звернутися до наших регіональних представників.

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua