Чим система GPS-моніторингу може бути корисна для власника автопарку

Клієнти GPSavto завжди знають коли автомобілі їхнього автопарку залишають стоянкуУ кожного бізнесмена протягом дня виникає маса поточних рутинних завдань, що віднімають дорогоцінний час та вимагають уваги. А ще потрібно подумати про стратегічний розвиток свого бізнесу, вирішити масу фінансових питань, в тому числі з банками та кредиторами, і обов'язково приділити час своїй родині. Тому для будь-якого успішного бізнесмена питання пошуку та використання відповідних рішень для автоматизації рутини з часом стає вкрай актуальним.

Не менш важливе таке питання й для власника автомобільного парку. Які ж завдання стоять у нього на порядку денному, які можна перекласти на автоматизовані системи? З найбільш рутинних і в той же час насущних можна виділити наступні:

  • Де зараз знаходиться автотехніка?
  • Яка статистика з пробігу та витраченого палива?
  • Де машина їздила весь день та чи не «лівачив» водій?
  • Чи не зливають водії дизпаливо?
  • Чи не «ганяють» водії, чи дотримуються ПДР?

Вирішити ці та інші подібні питання допоможе система gps-моніторингу. Для її використання необхідно встановити на кожну машину спеціальний gps-трекер, після чого можна:

  • спостерігати за місцезнаходженням свого автопарку на мапі,
  • проглядати повну історію поїздок по будь-якій машині
  • та отримувати різні корисні звіти одним кліком мишки.

Розглянемо докладніше, як саме система gps-моніторингу допомагає вирішувати завдання, які стоять перед власником питання.

Дивіться також: Як власнику запобігти обману водіями на пальному

Де зараз знаходиться автотехніка?

Система gps-моніторингу в режимі реального часу показує як поточне положення автомобіля, так і повний шлях, зроблений ним протягом дня. Така можливість буває дуже корисна для запобігання викрадення машини. Власник автопарку може в будь-який час перевірити, чи вся його техніка знаходиться на стоянці. У разі ж викрадення машини на карті відображається повний шлях, по якому їде автомобіль, завдяки чому можна швидко знайти вкрадену машину.

Також можливість відстеження поточного місцезнаходження може виявитися затребуваною в разі раптової поломки автомобіля в зоні, де мобільний зв'язок не працює.

Статистика по пробігу та витратам палива

За допомогою системи дуже зручно збирати повну статистику кілометражу пройденого кожним автомобілем та витраченого ним палива. Така інформація формується системою парою кліків мишки у вигляді зручного та наочного звіту і може служити гарною підмогою для подальшого аналізу та прийняття рішень.

Автомобіль Mercedes заїхав заправитися

Так, наприклад, фіксація пробігу підкаже, коли необхідно проводити ТО автомобіля, а облік витрат палива може допомогти у виявленні НЕ оптимальних маршрутів руху та нераціонального використання техніки з подальшою оптимізацією витрат.

Дивіться також: Як надійно контролювати витрати палива за допомогою GPS-трекера

Автоматизований контроль за рухом техніки

Водії часто схильні підзаробити на службовій техніці та не проти «полівачити», забезпечуючи тим самим собі непогану надбавку до платні. Система моніторингу чітко та однозначно показує, де саме весь день їздив водій. При наявності підозрілих поїздок, при різниці з робочим завданням, шоферу доведеться переконливо пояснити, з якої причини він відхилявся від заданого маршруту.

Крім того, система gps-моніторингу дозволяє задавати точний маршрут руху автомобіля з вказівкою тимчасових діапазонів знаходження в кожній контрольній точці. Якщо водій відхиляється від маршруту або з якоїсь причини затримується та не приїжджає вчасно в призначене місце, система сама пришле повідомлення про це керівнику. Така можливість дозволить власникові оперативно втрутитися і запобігти ймовірному зриву термінів виконання чергового замовлення.

Запобігання крадіжкам палива

Одна з найбільш поширених і актуальних проблем для власника автопарку - це крадіжка водіями дизельного палива з автомобіля. Щоденний злив 10-20 літрів палива з бака об'ємом 500 літрів не дуже помітний при пробігу автомобілем декількох сотень кілометрів на добу. Тим не менш, подібне шахрайство дозволяє водієві класти в кишеню значну суму в розмірі 400-600$ на місяць. Відповідно такої суми не дораховується власник автопарку на своєму фінансовому балансі, часто навіть не підозрюючи про це.

Система gps-моніторингу пропонує просте та елегантне рішення даного питання. При цьому не потрібно морочитися з регулярним пломбуванням паливного бака або витрачати гроші на встановлення датчиків контролю палива. Для кожного автомобіля система дозволяє ввести витрата палива на 100 км, виходячи з якого вона автоматично вираховує загальне споживання дизпалива машиною згідно пройденого кілометражу.

За статистикою, тільки лише використання такої опції дозволило щомісяця економити на автопарку чисельністю 10 машин близько 5,5 тисяч доларів.

Дивіться також: Як водії обманюють датчик рівня пального

Тут показано як користувач GPSavto бачить перевищення швидкості, пробіг та витрати палива навіть не будуючи звітів

Дотримання швидкісного режиму та правил ПДР

Деякі водії ставляться вкрай неакуратно до робочої техніки - «ганяють» по трасі під 120 км там, де стоїть обмеження в 70 км на годину, нехтують правилами дорожнього руху та не бережуть техніку. Така агресивна поведінка шоферів на дорозі різко збільшує ймовірність аварій, зношення техніки й веде до додаткових фінансових витрат з боку автопарку.

Тому спеціально для таких «гонщиків» можна налаштувати отримання керівництвом автоматичних повідомлень з системи про перевищення заданого швидкісного режиму. Регулярне ігнорування вказівок власника автопарку з даного питання може служити підставою для звільнення такого порушника і пошуку більш спокійного та адекватного службовця.

Система моніторингу GPSavto контролює автопарк навіть на відстої

Система gps-моніторингу від компанії GPSavto

Компанія GPSavto займається розробкою програмного забезпечення для GPS-моніторингуНаша компанія по праву пишається своїм багаторічним досвідом роботи на ринку gps-моніторингу автотранспорту. Сотні задоволених клієнтів щодня користуються нашими послугами, успішно використовуючи всі переваги автоматизованого контролю за автотехнікою.

Скориставшись нашими рішеннями, ви також зможете значно оптимізувати свої бізнес-процеси з управління автопарком, полегшити собі управління персоналом та технікою компанії, і отримати щомісячний економічний ефект від впровадження системи в розмірі кількох тисяч доларів.

Ми працюємо по всій території України, якщо у вас не вийде приїхати до нас, ми приїдемо до вас. Телефонуйте прямо зараз за телефоном +38044 221 3100 або +38095 287 6262!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua