Точність GPS моніторингу

stezhennya-za-lyudmyСпостереження за людиною - це іноді дуже важлива річ. Вона дозволяє вам контролювати ту чи іншу людину, визначати її координати та планувати шлях. Простіше кажучи, така система значно спрощує виконання тих чи інших завдань. Те ж саме можна сказати і про транспорт. Якщо ви встановите подібну систему жпс моніторингу на будь-який автомобіль, то зможете детально відстежувати весь його шлях. Це дозволить не тільки підвищити безпеку, а й збільшити ефективність.

Основи Global Position System

Global Position System – це система, яку всі сьогодні знають по скорочено GPS. Якщо сказати просто, це система глобального позиціонування, що існує з 1978 року. Незважаючи на це, активно застосовуватися в мобільних пристроях ця система почала трохи більше 5 років тому. Вона здатна за допомогою великої кількості супутників визначати ваше точне місце розташування. Так само ви можете за допомогою цієї системи прокладати маршрути, вираховувати найбільш оптимальні шляхи і т.д. Іншими словами, з винаходом подібної системи, людство зробило величезний крок вперед.

Сучасні системи Global Position System

Global-Position-SystemGPS стеження за пересуванням - це та мета, яку переслідують багато компаній, зокрема транспортні компанії, які займаються транспортуванням вантажів по всьому світу. Як вже було сказано, з такою системою диспетчер може бачити не лише конкретне місце розташування транспорту, а й так само контролювати витрату палива, маршрут та інші показники.

З кожним роком точність системи GPS зростає. Вводяться все нові і нові технології, які дозволяють збільшувати швидкість та якість надання послуг. Останнім удосконаленням стала поява диференціальної поправки до GPS з геостаціонарних супутників. Найважливіше, що це удосконалення ніяк не відбилося на збільшенні вартості послуг. Завдяки подібній поправці, сьогодні точність визначення жпс маячка знаходиться в межах від 1 до 2,5 метрів. Якщо ж говорити про системи, які встановлені на морських суднах, то їх точність може становити від 1 до 5 метрів, в залежності від різних факторів, у тому числі і погодних умов.

Помилки Global Position System при визначенні точності

Система Global Position System, як і всі інші, не є ідеальною. Тут так само багато факторів, що можуть призводити до помилок у вимірах.

Satellite-SystemНаприклад, найбільш часто точність може погіршуватися внаслідок багатопроменевого прийому. Суть тут полягає в тому, що до того моменту, як GPS сигнал прийде на ваш пристрій, він може відбитися від високих будівель, гір та інших предметів. У результаті цього, точність може бути порушена. Якщо говорити просто, то високі об'єкти збільшують час проходження сигналу від супутника до вашого пристрою.

Так само частою причиною помилки можуть стати годинник приймача. Справа в тому, що в кожен пристрій, який обладнано системою GPS стеження, має свій внутрішній годинник. Цей годинник не є таким точним, як атомний, що міститься на супутниках. Саме цей фактор може вплинути на виникнення помилок.

Пам'ятайте, що чим більше супутників зможе вловити пристрій, тим більшою буде точність. Якщо ж з'єднатися з великою кількістю супутників не вдається, наприклад, через наявність великої кількість високих будівель або особливого рельєфу, то точність вимірювань може сильно постраждати.

Навмисне погіршення сигналу.

Деякі уряди навмисно спотворюють точність, щоб не допустити використання GPS пристроїв у військових цілях. У такій ситуації жпс трекер, наприклад, в самонавідній ракеті, відправить її в задану координату із заданою поправкою спотворення і ракета відповідно не потрапить в потрібну ціль.

Телефонуйте, консультуйтеся та замовляйте gps-обладнання за номером +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62! Ми працюємо по всій Україні!

Поділіться з друзями в соціальній мережі!

© 2011-2021 GPS Авто. Всі права захищені.
  тел. (044) 221-31-00 
 info@gpsavto.com.ua